發新話題

MAY 10 期指,期權

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-5-10 16:03 發表

THANK, 摸晒今日個頂平左部份倉.... 留D 等明日20天
小弟睇第一個振點喺星期三大約80.5水平
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-5-10 16:04 發表
Tai Sin #2D3 soon
Middle兄係咪講緊細仙呢?_?

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-5-10 16:35 發表

o.k. 兄,您好 ! 不好意思 ! 我在上班,有時不能及時看post. 回覆不方便
我是找到好時機, 星期五買, 今天真的升了400多, 
雖然2天假, 都沒理由今天不升歐 . 大户真狠. 
你說得對睇位, 可能要留意它每天價位.有可能星期五偷步篫升了
Ricky兄您好!

小弟回看星期五於Ricky兄提供的LC點數, 相信是在15:50左右成交..

由於期指當時處於19675點升至19762點其後回落, 收市時因期指有所回落, 加上假期時間值縮減, 因此收市時只得74點..

而星期一在裂口高開後, 即告回落反覆橫行; 相比起上星期初期指每日都以裂口下跌及下跌速度, 星期一的升幅及上升速度相對來得緩慢..
因此期權金未有出現預期的爆升...

引用:
原帖由 odinchu 於 2010-5-14 16:06 發表
d歐元跌到慘不忍睹@@
想看好hsi都要等下星期lu
可能落1.23-1.24水平試實戰區所講嘅三重支持

引用:
原帖由 odinchu 於 2010-5-14 16:26 發表
已經穿左1.25>.
大浪向下, 理應順勢而為
由1月中高位14750水平跌至1.2500水平, 合共2200點子, 未扣倉租都真係幾和味

引用:
原帖由 odinchu 於 2010-5-14 09:03 發表
昨日既210call未平倉合約淨數大增過千張,是否利好後市?
210C今日都成交咗26xx張, 宜家有近2900張oi, 而204C都有17xx張..
睇吓今晚update會唔會有啟示先

引用:
原帖由 yokito530 於 2010-5-14 16:44 發表
都知向下, 但又D PUT仔在手, 希望時間是我的朋友呢.
Yoki近排似乎好忙咁喎, 好耐冇見妳嚟上堂, miss咗好多堂上精彩嘢
呢個UP-P可能行13日至期結上210樓上, 到期結可能回落喺210樓下結, 睇吓今晚210C & 204C有冇啟示先

引用:
原帖由 波佬 於 2010-5-14 17:00 發表

210C 0係尾市做左19xx張成交@5x點
204c 0係中午12:00 0個個鍾做左1000張成交@2xx點
從大大仙睇, 今日上午高位20206係PQ & MQ"振點", 亦見DCC & #2V3..
可能要等hr #1 CL Merge先再升...

引用:
原帖由 波佬 於 2010-5-18 11:06 發表
師兄, 想問下winq 上証個code 係乜?謝謝!
SHICOM

引用:
原帖由 基哥 於 2010-5-18 11:05 發表
大仙尖咀頂住
大仙見TST西, 可能回試19760水平再跌..

發新話題