發新話題

MAY 10 期指,期權

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-5-26 12:07 發表

o.k. 兄,今天有否可能再見昨天低位 ?謝謝
下跌時間就快行完, 期指MQ支持約19050水平, 由於大仙見上紙五, 昨日低位未必再見...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 oem7110 於 2010-5-26 12:57 發表

O.K. 兄
下跌時間分柝中,你用的時間單位是幾多分鍾呢?
小弟頭先只係用1hr圖作時間分析, 不過小弟認為用15min分析時間比較準確

引用:
原帖由 oem7110 於 2010-5-26 13:35 發表
以1hr圖作時間分析,下跌時間是否指下午12:30行完呢? 而期指MQ支持的價格分析約在19050水平,
如以1hr圖計, 就算下跌時間行完, 是不是只代表期指價格約在19050水平有支持?
期指價格下午也可以回落至19050 - 19150水平上落?
以1hr圖看, 如時間行足, 下跌時間應在下午開市第一個小時見低位..
OEM兄量度的MQ位置與小弟差不多, 但如下破則下跌力量未見縮減, 期指將下試18980水平..
從大仙圖看, 由於下跌時間有所擴張, 期指如以大成交下破下午低位18984點, 則下跌力量有所擴張, 下行目標約18600-18630水平...

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-5-26 15:50 發表
如果下跌時間行完, 
上升見標可以是多少 ?
Thanks o.k. 兄
期指1hr圖看對稱目標約19280-19320水平...

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-5-27 15:44 發表
Hi all c-hings & c-tses,
personally, I guess May futures may close at around 19700??

And I wonder if it will move a little higher next week too ??? Any views ?
小弟覺得或會喺190-194之間結, 之後亦同Rider兄睇法差唔多, 下月挾高少少..

期指或回落到19350水平補Gap?_?

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-5-27 16:15 發表
Futures drops a lot in last 20 minutes, seem tomorrow is not too good.
Possibly follow OK hing's target...
大仙見前交叉、#2X3 & TST西, 而大大仙亦見#1 CL Merge準備拗落, 但大仙#1 亦喺CL Merge準備拗上行DCC..
唔同步情況下可能反覆上落, 希望承Rider兄貴言...

引用:
原帖由 davidchkchk 於 2010-5-28 08:43 發表

ok兄....我吾係好明.....拗上吾係只有....回X槍同DBT???........DCC吾係拗向下咩????
當見向下#2X3後, 拗上嗰吓就係DCC...

發新話題