42 12345
發新話題

期指-即市短炒

期指-即市短炒

熱愛即市短炒的師兄師姐,歡迎到此分享。L是楂,S是沽,T是睇目標,C是平倉或是止蝕,N是當天做的次數,P是當天成績。怎樣?

回復 1# nanosecond 的帖子

呢度唔興炒期指嫁,大家研究吓期權啦
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

Goldwater c-hing,  都得啫!又做期權倉,又做期權即市短炒。

小弟個倉係沽緊256CALL,Ting日期指高位睇24800,低位睇24500。所以準備吼低位 100點買242PUT,220點走人。

回復 3# nanosecond 的帖子

用期權短打真係未試過喎,或者睇Ching 示範吓先得。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 nanosecond 於 2015-2-5 12:22 發表
熱愛即市短炒的師兄師姐,歡迎到此分享。L是楂,S是沽,T是睇目標,C是平倉或是止蝕,N是當天做的次數,P是當天成績。怎樣?
止蝕目標 ?

Good morning!

一開市即到目標,不過跌得太快,242PUT開最低104點即上,做唔到100點。

今日期指低位睇住24,600先。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-2-6 07:29 發表
用期權短打真係未試過喎,或者睇Ching 示範吓先得。
唔敢當點樣示範,還望c-hing指教。

引用:
原帖由 fatpat 於 2015-2-6 08:53 發表

止蝕目標 ?
Thanks for your suggestion!

CP= Cut Loss Point

引用:
原帖由 nanosecond 於 2015-2-6 10:02 發表
Good morning!

一開市即到目標,不過跌得太快,242PUT開最低104點即上,做唔到100點。

今日期指低位睇住24,600先。
如果係睇246~248呢段波幅咁短,就應該做短倉,長倉揾唔到幾多,如果估計有一段比較長的波段,就應該做長倉,因為短倉揾唔到幾多。

L242p, 128點

CP=24730

42 12345
發新話題
最近訪問的版塊