發新話題

DEC 09 期指,期權

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-11-30 12:11 發表

聽MT Sir同其他師兄講, 股票期權進可攻、退可守, 只要入市策略同系統定得好, 能夠做到幾乎係立於不敗之地; 日後如果Chc兄能夠多多賜教, 實在係大家嘅福氣 ...
yes , me too

引用:
原帖由 xela 於 2009-11-30 12:15 發表

月頭大升,190P以約100點大成交,若真的是short put,現時最大put倉200P便危了,可能係搬倉.
若說是long put,年尾12月要跌3000點以上真的不大可能.
兩日都可以跌千幾點, 而家先月頭, 我又覺得未必無可能,
加上唔一定要跌到19000, 跌到20000已經有肉食啦

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-11-30 12:11 發表

聽MT Sir同其他師兄講, 股票期權進可攻、退可守, 只要入市策略同系統定得好, 能夠做到幾乎係立於不敗之地; 日後如果Chc兄能夠多多賜教, 實在係大家嘅福氣 ...
星期三再到MT的選股Party,到時再說

引用:
原帖由 chc499 於 2009-11-30 12:27 發表

星期三再到MT的選股Party,到時再說
Chc兄今個星期三會嚟揀股party, 各位想取犀經嘅師兄弟姊妹們知道應該點做啦~

引用:
原帖由 xela 於 2009-11-30 12:15 發表

月頭大升,190P以約100點大成交,若真的是short put,現時最大put倉200P便危了,可能係搬倉.
若說是long put,年尾12月要跌3000點以上真的不大可能.
由10月中開始, 200P不繼出現超過800張嘅大手成交, 10月份成交價介乎300-600點, 而11月23日亦見喺大約100點水平有800張成交, 有可能係開始食糊, 留意今個禮拜200P會唔會有大變動再作分析

受杜拜世界財困問題影響,杜拜金融市場在長假後復市,其普通指數甫開市即受壓,初段挫5.87%,報1970.2點。 杜拜世界股價下瀉14.9%。

至於阿布扎比股市亦受波及,下滑6.8%。

22000-22050 應會腳軟....

後秋唔多夠力...

終於入到返黎....

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-11-30 12:47 發表

由10月中開始, 200P不繼出現超過800張嘅大手成交, 10月份成交價介乎300-600點, 而11月23日亦見喺大約100點水平有800張成交, 有可能係開始食糊, 留意今個禮拜200P會唔會有大變動再作分析 ...
P190 2.5K 張.... 單日成咁多.
..

發新話題