發新話題

JUN 期指 期權

39點買唔到224p,明朝又用39做236C

VHSI  13.02

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

暫時睇23000仍有好強支持,好難揾兩餐
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 fatpat 於 2014-6-11 17:27 發表

Jul L230C+L230P :-)
LC230+SC232,+ LP230+SP228?

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-6-11 17:12 發表

其實呢個牛皮時,只宜 炒股唔炒市。
期待 MT Sir 盡快推出 SIL 課程,
據他所講,將會分兩班,
一個就算無上核心課程都可以上堂,
另一個是必須上齊核心課程才可以上堂。

搵定d好野,
#64,#312,#510,#513,#3813

待觀察名單,等調整 ...
睇車兄揀股,心態開始改變,「立於敗之地而求勝」,以前鬧啲老千股揾小股民血汗錢,諗深層大家都係為錢啫,大家將個角式調,金水可能仲心狠手辣,嚟得呢個賭塲,要有個心理準備比人千,只係睇邊個手快落袋;
長線持有買隻#700,安全搏爆邊買呀sir果隻#1699,繼#330反彈之後留意#494,#777或營早3PM再創新高

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2014-6-11 18:22 發表

金水兄說 "39點買唔到224p,明朝又用39做236C"
明天不趺, 39什買到 236C ,  所以要金水兄赐教
Ricky 兄講笑,賜教不敢當,39點買入法只係跟車兄偷師,今個月半年結,兩邊都好重倉,莊家反覆將期權金陰乾,有可能到最後一星期至爆番一千幾百點,殺嘅一邊係走唔甩嘅,務求做到要賠果邊盡量賠小啲,所以覺得順勢再推穿230,有機會抽番上232,目的就係要乾,如果聽朝39點入到236C,賺2~30點短走一轉玩吓

39點買入法入唔到喎!

技術上尋日應該繼續上234~236,點解唔上,道理好簡單,因為金水有兩張236lc等食糊,大家千其唔好睇小呢兩張,因為金水都係散戶,一般散戶都係莊家嘅點心,佢哋唔駛好似我哋咁亂咁估,佢哋可以一清二楚睇到大家嘅底牌;

今朝走勢同尋日估計大致接近,會上穿232嗎?呢個機會好大,甚至會有破10號高位23266嘅可能,幾時破真係難估,因上得急散戶食糊就等如莊家派錢,所以反反覆覆先上對佢哋有着數;

而家大部份散戶心目中認為,個市上咗1700幾點,保守整個0.382都得呱,你係咪咁諗呢?呢個市因為大家都係咁諗,莊家係清楚嘅

【p.s. 藍色果句是回應新電視劇嗎?
唔係你食人,就係人食你!
貪婪是搵錢的原動力,不過要合法。】

車兄真係電視迷喎,貪婪令人迷失本性,好多時候明明得到都會嘔突,所以無論點貪婪都好,記住要理性,
理性就會戰勝心魔

引用:
原帖由 CB900 於 2014-6-12 15:01 發表
22850-23250  range  : 15日,看來等聯局下星期二三開會議息兼detapering100億,其實班大戶一早知
耶倫講乜,擺定個局!gap邊追邊,看來波幅會到4-int。c/p : 1.52

再唔出手花生都食完啦 ...
而家個市未出方向,高開又會低走,低開又會高走,暫時仲係難揾食,睇vhsi今日13點收,似乎要爆升,有可能歐洲出事!

貪婪係宇宙問生命嘅本能,非人類獨有,就算森林裏面一棵樹都會搶地盤,自然定律弱肉強食,有辦法就做食人果個,但有時天意難違,命裏有時終須有,命裏無時莫強求,現時世界人口不斷膨脹,每到一段時間,自然界都會同股市一樣作出修正,例如戰爭,飢荒,轉染病.............,到時又會死去地球上大部份生物,再從新得到平衡!

發新話題