發新話題

JUN 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-6-23 15:34 發表
係好難估,訊號上今早向下,點不知可以嚟過倒轉GP向上爆,頭先見佢跌穿位先試追一張飲杯咖啡,睇個勢落到呢個位應該未插完,波幅一千的話23477>22477 ...
LP226@43x1
SP224@19x2
Debit 5pts
(including commission, ~5-10pts)
If settle @22500, profit ~90pts, BE ~22215, IM ~$60K

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2014-6-24 10:22 發表

ching 請問這個是什麼... 用意何在... 請指教...
散戶對股市冇信心,資金流入樓市,正所謂想佢升嘅佢唔升,想佢跌嘅佢又唔會跌,證明唔係想就可以改變其命運!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

以為226好大支持,真估唔到227都穿唔到,或是太陰#1仍在上升中帶來支持?

剝花生

免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater於 2014-6-24 11:30 發表
以為226好大支持,真估唔到227都穿唔到,或是太陰#1仍在上升中帶來支持?
剝花生

還記得4月11日之後的跌浪嗎?
大黑棍後,拖幾日時間值才插
所以今日預佐細波幅

其實好怪,太陽報尋日大力唱淡!
指出8個異象,甚少在高位高調唱淡!
所以有時間要研究下

異象包括人仔浮動波幅大過另一隻貨幣
美股美債歷史新高
PE值長期過低

又再一次等日圖麥當奴上返高位再加多一注大長姑

今次目標係做8月spread

壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

大富撞,細佬距大佬好遠下,跌都要反覆下先,過倉可能又牛皮

Good morning

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-6-24 11:26 發表
散戶對股市冇信心,資金流入樓市,正所謂想佢升嘅佢唔升,想佢跌嘅佢又唔會跌,證明唔係想就可以改變其命運!
估錯亦可再估,錯完亦可再錯
http://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/20140625/00202_002.html

低開通道抗濶了,今天高位或是23000

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-6-24 13:49 發表
又再一次等日圖麥當奴上返高位再加多一注大長姑

今次目標係做8月spread
大師兄,如果太陽見-CLM應該有枝槍上23200。

發新話題