發新話題

APR 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-8 11:25 發表
LC226  @278
waiting for next week....
再唔食見紅。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-8 12:48 發表
好以尋晚咁收市前見GP,
貪得意走去玩細期偷雞,
第一張成功,第二張今朝瞓醒見美股大跌都打定輸數,
但最後都係訊號擊敗外圍因素,
好運!當係練習。 ...
GP永遠在散戶一致最悲觀時出現
你提水出埋條魚,應該要對GP反彈有信心
依家惟有吼位上車
上望232xx
搞唔掂坐定定好過

贏成皮仲想食人隻車?
大大仙、大富、大貴都係#2A3上子午……
MOC 可以不理!

#c 上到94……
不過,我都要承認早食,未能克服心魔。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-9 10:15 發表
策略問題,心理質素問題,其它是問題!
無辦法,如果心理質素搞唔掂,
有時寧願 單邊市 休息。
反覆市先至同佢死過。
最重要清楚自己性格,選個岩自己的戰場去打。
小小分享都提過:
窮人思考小目標;富人思考大目標。
若然你甩唔到呢關,惟有選個做到的方案去做。

MT技術勝在超短時間分辨到是單邊市定反覆市。
所以減省好多不必要亂估!

引用:
原帖由 ~family~ 於 2014-4-9 10:18 發表
900師兄指教,前一比一今早剛到
是否應改抄其他呢?
但時間右未行完掙扎
先謝師兄
毋須掙扎,如果到依家你仲未平倉,已經好過我同金水兄了!
按贏的百分比來講。
問策略,只能叫你先食胡,再放過一張岩曲位的LC。
好處係錢到佐手先,鎖住利潤。
壞處係同時減少你贏錢的上限。
將好辣變為無咁辣。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-9 10:35 發表
今日最令金水要走的原因仲有,窮人揾食已艱難,仲要比啲有錢人剝削,身在其中就好清楚,
留得青山在  那怕冇柴燒
金水三次出入,賺超過150%,距離江恩的1000%還遠! ...
賭場日日開,最驚你唔來。
反而有時間去下圖書館搵書,
克服心魔才可以再提高贏錢百分比。

http://mag.nownews.com/article.php?mag=1-31-1426

一千名營業員指出四大投資心魔
希望大家一齊進步
技術有了,更需要心理質素提高!

66369 熊 @ 06/27 ~  22950 / 10000

目前最激的熊證,用佢來決定食胡不錯!

引用:
原帖由 alancsl226 於 2014-4-9 11:21 發表
想問問金水兄, 其實我好想上mt sir 的課程,
但因為公司用唔到sp trader, 又睇唔到期權金圖,
好可能日間會miss 左好多信號,
想知道mt sir 的課程係咪可以一早plan 定未來走勢點行去做倉?
如要搬來搬去, 我怕冇時間
頂頭有課程時間表
http://www.option-king.net/schedule.php

下一期開班:4月25日
如果開班後可以用到 optmon,
佢有一些重要的分析,4小時、1小時、15分鐘、5分鐘等
令你可以係街都大約知道個市的情況。
至於唔等閒就只能學最臨尾兩招:
GP 和 雙飛蝴蝴。

你見這裏幾個師兄成日提住 4月14日!
是B班課程的重點之一,量度轉勢時間。
有佐佢同 GP 驗證,可以買遠少少期權:
從高位去低位,從低位去高位。
唔食中間波幅,坐定定食條大邊!

雙飛蝴蝶係最終策略,坐定定穩住收息。
每過一日都贏錢,只需在轉勢的日子做加減倉調節。
個個月都賺錢,不過由於主打是短倉組合。
要你幾起有幾萬蚊用細期牛刀小試,寧願預鬆個margin可以加其他新倉。
好過太博被人call margin。
當然,你有廿萬係手就好輕鬆咁用蝴蝶倉贏錢。

發新話題