發新話題

APR 期指 期權

所以雖然金水讀得書小,但証實理論是正確的,大家可以睇到2維同3維有乜分別?所以在市場上輪嘅往往是90%就是如此
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

如果咁樣提水你地都唔識醒,金水真係幫唔到你哋,了解深啲波浪相位理論至講啦,到時你就會明白點解成日睇錯市,點解成日輸!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 odinchu 於 2014-4-25 00:47 發表

金水講既3維=方向+幅度+時間==>其實用2維簡單D(方向+時間) 或者(幅度+時間)
單邊爆發睇方向+時間
反覆市睇幅度+時間
其實簡單的期權策略都只不過用呢兩招 ...
果然 TIME IS MONEY

???

轉倉… long 兩面... 豬硬...

Good morning

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-23 20:11 發表
圖表見3pm應該向下仍有一段路程。目標22300。
你所睇到嘅2維就是a底,金水睇到嘅3維仲有一段路程,中未必會贏,但相信錯你又輸多次,無嘢講啦!繼續做吧!

回復 956# goldwater 的帖子

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-23 20:11 發表
圖表見3pm應該向下仍有一段路程。目標22300。
引用:
原帖由 goldwater 於 2014-4-23 20:17 發表
接住落嚟西灣站22050睇吓到唔到
Assume May "low water" 220+, today
HSIJ4 @22388
HSIK4 @22168

May 218 - 220 is within reach now

???

引用:
原帖由 fatpat 於 2014-4-25 10:02 發表

Assume May "low water" 220+, today
HSIJ4 @22388
HSIK4 @22168

May 218 - 220 is within reach now
我都想知...

Target 218-220

HSIK4 DL @21977 this morning

發新話題