發新話題

APR 期指 期權

上次有基金經理讀江恩愛情的小説,明白箇中道理,掌握到技術後,亦都唔會教人(曾經有人請教)所以買本書應該唔會學到好多, 皮毛而已!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-24 17:50 發表
基金經理,掌握到技術後,亦都唔會教人!
或基金經理也不明白,所以唔教?
[IMG]http://www.etnet.com.hk/www/tc/common/chart_oneminute.php?type=detail&code=HS1[/IMG]

江恩曾經話:「如果您明白我所講嘅說話,我將會教您更多。」哈哈!

有邊個明?冇人明即是老點你啦!咁都唔明
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

响呢個年代好多人視股神畢非特為偶像,金水認為冇乜特別之處,中國都有好多成功嘅例子,而金水嘅學習對係就係〔陶朱公〕!
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

唔明都唔喺问题!
一來E加唔明唔等於以後都唔明。
二來所提到的話题如果能够有所啓發带來靈感亦喺有所得益、不枉一提。

今日波幅細,似轉倉
唔知明日轉唔轉

另外,實戰學員請留意私竇密話

引用:
原帖由 oem7110 於 2014-4-24 18:45 發表

或基金經理也不明白,所以唔教?
人家上年六月贏大錢就証明有d料,MT波浪相位理論都計到的
今年六月下旬又有個161延伸出來的細g底,睇下㸃共振法
其實各門各派都話自己勁,如果係武術人士,就係擂台上MMA了!
金融市場就講邊個基金賺得多......
唔通高佬、魔鬼仔公開佢地trading method!
唔使旨意

引用:
原帖由 CB900 於 2014-4-24 17:50 發表
上次有基金經理讀江恩愛情的小説,
明白箇中道理,掌握到技術後,
亦都唔會教人(曾經有人請教)所以買本書應該唔會學到好多, 皮毛而已!
好笑!
係別處有人私下PM我問會唔會有財經書或網站教到正野。
有料既只收你幾十蚊?
發夢咩!

而且有時死既數字也有失靈的時候……
前日臨收市無錯,係大大注落去 228c,仲要39點呀!
跟住一開市真係見底回升,
正常你實諗住坐定定!
誰知,唔使一陣碌落去28點!
下午差一點才望到家鄉……

與其咁跟d數字,同迷信無分別。
亂跟可以害死你,
正正規規搵MT Sir做師父好過啦。

引用:
原帖由 sinding 於 2014-4-24 13:22 發表

搵埋Lawrence兄倾下,睇下可否理解得快啲。
请教Lawrence兄你又喺點样理解的?可否講下你的認知?下帖睇到你应该有相當的睇法:

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=5590&extra=page%3D1&page=1 ...
金水講既3維=方向+幅度+時間==>其實用2維簡單D(方向+時間) 或者(幅度+時間)
單邊爆發睇方向+時間
反覆市睇幅度+時間
其實簡單的期權策略都只不過用呢兩招
嚴守紀律,心神寧靜,是決勝的關鍵

回復 949# odinchu 的帖子

搵多啲人一齊倾真喺唔同啲嘅!
Lawrence兄拆得好!咁我又可睇得再阔啲啦!多谢嗮!

大家早晨!

發新話題