發新話題

JAN 期指 期權

引用:
原帖由 alancsl226 於 2014-1-28 15:50 發表
lc 220 @ 56
sc 222 @ 13 x 2
引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-1-28 15:31 發表

1x點幾舊水,衰佐預佐total lost。
但有限錢!

不過,反正預唔升得多,為何不組合:
LC 220 + SC 222
佢收高過220加你入的點數,都有得贏。
LC 222 就一定要高過 222 才有得贏……
基本上你預佢升都無咁快一日上224,最理由食足 ...
Bingo!

夾夾夾, 夾高d開淡

今日keep 住高位收的話, 又係唔比平貨你入, 又可以引散戶開淡, 過年後夾多下就開波

Good morning

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-27 14:51 發表
http://holland.pk/1y64
裂口區22410~22038=372點,如果低位21850為浪3底的話,未來時間修補裂口0.5=22224,0.618=22267
如果唔補明日再裂口真係冇眼睇!
0.5 到了...

老貝今晚最後吹水,明天公佈買債情況,看大朋友如何解讀!咁辛苦擺個陣出來,咁快收手!
而家都唔夠驚,vix夾高d先啦!聯儲局減少買債,要搵基金頂住先得,唔係債息抽高沒著數。
樂觀估計小小紅盤高開引人,跟住……,

???

引用:
原帖由 CB900 於 2014-1-29 10:35 發表
老貝今晚最後吹水,明天公佈買債情況,看大朋友如何解讀!咁辛苦擺個陣出來,咁快收手!
而家都唔夠驚,vix夾高d先啦!聯儲局減少買債,要搵基金頂住先得,唔係債息抽高沒著數。
樂觀估計小小紅盤高開引人,跟住……, ...
最好見 224-5...

#27 2月 70蚊 put 有冇機?  睇圖好似要跌多一下咁

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-27 14:51 發表
http://holland.pk/1y64
裂口區22410~22038=372點,如果低位21850為浪3底的話,未來時間修補裂口0.5=22224,0.618=22267
如果唔補明日再裂口真係冇眼睇!
今日高位22249,回補裂口0.5~0.618的中間位,算是勉強附合前天這個預測,是否真的4彈結束,老實講句,如果話肯定嘅就係老點大家!
但既然走勢附合預期就繼續估落去,當反彈結束後,浪5嘅責任就係要插穿浪3底21850,目標有可能是早前所提到的B~S位置約217,但真的跌穿21226再計劃淡倉未遲,目前只可留意築底過程,相信最有能2014年2月先挑戰23291!

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-29 16:46 發表
今日高位22249,回補裂口0.5~0.618的中間位,算是勉強附合前天這個預測,
是否真的4彈結束,老實講句,如果話肯定嘅就係老點大家!
但既然走勢附合預期就繼續估落去,
當反彈結束後,浪5嘅責任就係要插穿浪3底21850,
目標有可能是早前所提到的B~S位置約217,
但真的跌穿21226再計劃淡倉未遲,目前只可留意築底過程,
相信最有能2014年2月先挑戰23291!
金水兄,我睇到一頭冒水,先跌後升定先升後跌?
玩埋5浪先?
何故睇反彈咁高,呢度好多都係估彈返去225就再向下插了。

發新話題