發新話題

JAN 期指 期權

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-1-28 16:07 發表
結算在22000-22500尚算合理!
Bingo!

引用:
原帖由 alancsl226 於 2014-1-28 15:59 發表
食糊先, 短短10分鐘夠飲下午荼
Good job.
既然金水兄提水有機會插,唔好拗頸。

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-1-28 15:55 發表

http://markets.ft.com/research/InteractiveChart?symbol=599362
剛剛搵到個更正的網頁!
可以自己加鍾意或未聽過的指標……

而恆指則是:
http://markets.ft.com/research/InteractiveChart?symbol=568838 ...
Thank you Win-Hing!

引用:
原帖由 alancsl226 於 2014-1-28 15:50 發表
lc 220 @ 56
sc 222 @ 13 x 2

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-1-28 16:16 發表

Good job.
既然金水兄提水有機會插,唔好拗頸。
車兄千其唔好咁講,大家吹吓水就好,個人覺得今日可以插穿尋日21850反彈夾好正常,呢排成交都好大,似質低買貨,相信呢組浪低應該會守於21226,其後挑戰24048,正所謂馬到功成,2月4日係好日子,希望調整浪未來日半行完,另外今年在韻律上睇,亦將會向上突破25000,首選1號長實,

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-28 18:50 發表
車兄千其唔好咁講,大家吹吓水就好,個人覺得今日可以插穿尋日21850反彈夾好正常,呢排成交都好大,似質低買貨,相信呢組浪低應該會守於21226,其後挑戰24048,正所謂馬到功成,2月4日係好日子,希望調整浪未來日半行完,另外今年在韻律 ...
想請教下金水兄看那個韻律二月會上240呢?

如果今朝果個吊頸位21881真係比佢激死!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-1-28 20:18 發表
想請教下金水兄看那個韻律二月會上240呢?
abc的調整浪可以好不規則完成,曾睇過一本書的理論調整浪是可以發展得好復雜的,暫時只是推測,待確認時將再post圖表,個人較想信0.618不會破,就算破都會先來一個大彈,所以市塲悲觀時就要考慮各項因素。

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-1-28 20:48 發表
abc的調整浪可以好不規則完成,曾睇過一本書的理論調整浪是可以發展得好復雜的,暫時只是推測,待確認時將再post圖表,個人較想信0.618不會破,就算破都會先來一個大彈,所以市塲悲觀時就要考慮各項因素。 ...
來個B餐,牛扒太陽蛋加熱啡

不過下行浪重未有信號完結!

發新話題