發新話題

NOV 期指 期權

回復 245# WEN861 的帖子

WEN861兄唔好意思,只是個人見解,當然會有部份人很利害用上各種工具,只是在下做唔到而已

今明兩天都應該是反覆反彈的時間,iV仍會再縮,做s收息是不錯的選擇,兩頭蛇

今日個市兩個字形容又"悶"又"縮",有評論員吹熊市降臨,真係要打醒十二分精神睇吓,總之呀爺靠唔住,振英冇樣掂

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-11-14 10:44 發表
破了22610,22450的目標亦超額完成,是否真的完成最後一C?暫時言之尚早,留意反彈時方向訊號是否被扭轉,再推測下一步。
淨呢組技術都可算是值回票價!

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-11-14 10:44 發表
破了22610,22450的目標亦超額完成,是否真的完成最後一C?暫時言之尚早,留意反彈時方向訊號是否被扭轉,再推測下一步。
從力量睇,3x3的調整浪完結的機會存在

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-11-15 11:03 發表

234C 真係上到 99……
係自己心急,無理由成幾百注買五十點食咁少。
期權特性就係咁,越近入價,升值越多,尤其是今日急升幾百點,車兄都犀利,咁個轉角市都比你捉正哂

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-11-12 11:58 發表
如果是3X3調整浪,呢組有可能是最後的C,但大前題22610是必須要破的。
在早幾日的時間巳提過的理論,是有足夠條件完成了浪4,但此組浪1必須上破23149

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-11-15 11:29 發表

重新要審視策略,見到有大注入場 Long的話,
唔好咁快陪佢一齊入,等打個折先,或者象徵式一注,有加注的準備。
但係點都食得似樣真係好考功夫……
大戶為了做Short 做Long唔畀人跟到,通常唔係最靚的價入,月尾除外……
所以同 ...
車手,高手

但要謹記,有條件並不代表一定係,仲有機會變成唔係

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-11-11 12:43 發表
如果理想路線先下破22610,目標22450再反彈就會好啲,頻律會加快,近價牛熊就要小心,唔好貪平。
要留意這個預言,頻率加快,風險增加。牛熊小心!

發新話題