發新話題

NOV 期指 期權

11月尾到期的窩輪:
#26265 購輪,行使價:23488,收市價:0.061
#21132 沽輪,行使價:23000,牆紙

要計算最後五天平均收市價!
所以未來五天不會插得太過分,可以分段吼位 SP 226!
即時 SC 244 及 SC 242 相當可觀……

另外,之前好關心的 234C 亦明顯有部分在 472點食胡了,80張。

引用:
原帖由 sinding 於 2013-11-21 08:55 發表
Thank you Win-Hing!
Good morning all!
早晨。
我的風格唔做靠害的嘢。
唔叫買升,今朝吼跌。
時間見證一切……
當然講佐合理下跌的理由!
發寒商唔會派咁多錢畀 #26265 的客仔。

所以窩輪就算有價,千萬不要擺到佢百年歸老!

突然發現重殺!
一注獨殺 QQ,42M(四千二百萬)買沽輪!
你識做啦……

引用:
原帖由 tung 於 2013-11-21 13:42 發表
睇返個成交, 隻27445主要成交在0.197, 買賣各佔一半, 共200M股,
可能只係輪商谷大成交, 實際冇人持貨.....
唔出奇,睇多兩日就真定假……
始終QQ升跌都唔係講玩!

看錯市了……Sorry
本來諗住裂口跌出孤島。
企返穩就另一個世界……

早晨
雖然琴日見到 242C 有大注長倉在 39~>35,但今朝開市價都唔係差咁多。
無謂過夜咁博囉!

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2013-11-22 10:15 發表
昨天 27445 大成交都是了莊家自己做
謝謝。只看成交真係陰死……

估唔到今日小雪都咁牛皮,仲諗住大波幅可以食鋪甘既。

引用:
原帖由 Jinpa 於 2013-11-22 10:09 發表
早晨,各位版友同學!
對啊!即月ATM Theta兩邊都有24點以上,看中方向gap開都未必補得番。
最主要原因是上次 234C 咁辛苦守佢 50點,插至30點……
到裂口升的第一日,開市最低都係33點,咁博做乜喎。
開市先追都未遲……
記住人地既倉底價係乜,值博率先至穩陣,一陣原來假Long 真Short就真係呆晒。
不過,留意不尋常的動靜,再定對策始終有利。
起碼你心中有數,佢d長倉企得穩,跟佢炒番轉都好吖……

今朝晨早入到 242C @ 45點,見佢突然搶晒至最高 60點……
只好贏幾點鬆人。

然後 242C 試過穿埋開市價至 40點,你夠膽咪入囉,我無膽呀。
又無回升現象,可能你地有軟件就知夠鐘反彈。

咁炒法要我過夜?贏佐都對身體唔好。
吉倉無咁嬲!

引用:
原帖由 Jinpa 於 2013-11-22 15:40 發表
下星期一很可能Lamaai爆破24000。
原來漏了一個 23500 到期沽輪: #12124
看淡平均價不能低於23500,免費派錢給牆紙……

引用:
原帖由 Jinpa 於 2013-11-25 09:05 發表
早晨!
自從用了蝴蝶策略後,便不需以day trade來追逐收入,
一般都是下午用大概兩小時的時間伺機而行。
不過月尾就不同了,
因為輕微價外期權時間值(權金)小,以小博大的風險回報率大幅下跌,
做長倉便成為一個既成本低且考驗自己對市場動態觀察力的有趣遊戲了。
而且今個星期有技術形態告訴我們很有機會有中小上升浪同步湧至,
祝大家11月尾都發個財!

早晨
好在市底夠強,撈底好易瀨野。

發新話題