發新話題

NOV 期指 期權

引用:
原帖由 大成功 於 2013-11-18 22:19 發表
今晚有機破24000!

[IMG]http://www.etnet.com.hk/www/tc/common/chart_oneminute.php?type=detail&code=HS1[/IMG]

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-11-15 11:29 發表

重新要審視策略,見到有大注入場 Long的話,
唔好咁快陪佢一齊入,等打個折先,或者象徵式一注,有加注的準備。
但係點都食得似樣真係好考功夫……
大戶為了做Short 做Long唔畀人跟到,通常唔係最靚的價入,月尾除外……
所以同 ...
今日LC242似唔似牛兄所講, 大戶為左唔想人跟, 中午大注入.....再等聽日先爆......雖然成交沒上次234大咁多....

引用:
原帖由 tung 於 2013-11-19 16:11 發表
今日LC242似唔似牛兄所講,
大戶為左唔想人跟, 中午大注入.....再等聽日先爆......
雖然成交沒上次234大咁多....
現階段我都有點迷失方向,唔敢亂畀提示。

基本而言,已超出保力加通道頂回落,仲要收陰蠋。
正正是陰陽蠋入面講的「烏雲蓋頂」!
而且亦跌穿咗MT Sir所提及的 23800 的位……
之前講的末日論 #26265,發寒商會否質到佢變牆紙?
行使價是 23488,要計算最後五個交易日的平均價,你話會點?

係度只能特別提一提 92 呢個數字,
還記得大時代入面,秋官另外講佐堆數字,有如地雷!摸下都死!!
劇中有人多手去買,跳樓都唔掂……
最深刻應該是前幾次大笨象去到92, 93之後最落,到今日都未返到家鄉!
尤其停留時間越耐,任買唔嬲的話就死硬!
相反,要是你買牛熊或窩輪,見到咁樣,寧願91賣走都好過持有。
有時間統計下你輸得最甘果幾次,話唔定總有次係 92買入……

隨手都可以搵到架,今日出現幾多次0.092,0.093,真係升既有幾多?
一日裏面真正買貨時間,其實很短,大部分都是地雷數字,摸下都死。
至於仲有乜數字似係地雷,自己做下功課啦,兩星期內統計下,包搵到!

暫時唯一睇好的理由是追殺高調沽期、繼續沽期的牛央!

硬來要睇好,有點靠害,不是我的風格。
如果真係爆升,只能道歉……
目前吉倉,等待機會。

thx!thx!thx!

裂口唔大,吉倉訓得安樂。
有把握大裂口才長倉過夜,始終過一日要扣時間值……

引用:
原帖由 sinding 於 2013-11-19 20:31 發表
肖钢:暂不开国际板

市场化也必然要求国际化,只有资本市场实行双向开放,通过“引进来、走出去”,才能够进一步促进市场化。如果没有国际化,很难形成一个真正的市场。当然,资本市场的开放是一个长期的、渐进的过程。大家都知道,我们十年以前引进了QFII制度,后来又引进了RQFII的制度,但是QFII、RQFII在我们股票的流通市值占比低于2%,总量还很小。今后还要进一步地扩大开放。当然,推进资本市场的双向开放,推进资本市场的国际化,并没有打算现在就开国际板现在开国际板的条件还不成熟,我想在这里特别澄清一下。
...
大家早晨!

早晨。

再來一次 0.092 地雷數字任買!

唔係講笑,踩少啲地雷,才是做到基本。

[IMG]http://www.etnet.com.hk/www/tc/common/chart_oneminute.php?type=detail&code=HS1[/IMG]

11月尾到期的窩輪:
#26265 購輪,行使價:23488,收市價:0.061
#21132 沽輪,行使價:23000,牆紙

要計算最後五天平均收市價!
所以未來五天不會插得太過分,可以分段吼位 SP 226!
即時 SC 244 及 SC 242 相當可觀……

另外,之前好關心的 234C 亦明顯有部分在 472點食胡了,80張。

發新話題