發新話題

OCT 期指 期權

引用:
原帖由 fatpat 於 2013-10-29 10:51 發表
【水喉重開】消息稱人行公開市場今天將進行130億7天期逆回購

Wonder is this news that support the today up swing

Or just back to month open as there really no exciting news ...
Thank you Win-Hing!

可惜现时回得多咗,唔喺咁靓!

又跌過?

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-10-29 10:01 發表
230C32點入78點走,都係早食!睇小陣都死!
老人家講得冇錯,〝有得食唔食〞罪大惡極,當時間低位未出現都存在向下引力,不過回得咁急又係估唔到,可能有個訊號疏忽左,MOC "GP"!

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-10-29 11:33 發表
老人家講得冇錯,〝有得食唔食〞罪大惡極,
當時間低位未出現都存在向下引力,不過回得咁急又係估唔到,
可能有個訊號疏忽左,MOC "GP"!

一直以來, #1 長江是一個好正規的指標。
明顯受制10天和20天的死亡交叉,後市都係淡友發惡!

還有一樣,其實不宜公開的。
睇「大時代」以百萬計、千萬計的人,但其實有幾多是作者想講你知而你發現既呢?

123是一個好特別的數字,看似簡單。
其實它是支持位/阻力位的指標來!
企唔穩123就要向下望,企得穩就向上望。
斷計你唔係以為只不個是個「巴士路線」咁低B丫嘛?

明白既話,你會知道 #102 要睇跌、 #6808 睇升。

至於仲有乜數字,自己做下功課啦,好快搵出來。
基本上用周末少許時間昅下d正正常常的大股就會劃到條水平線出來。

p.s. 呢個 post 我會在今日內 delete,昅到就 save番份。
不過唔好去 香討等多人到的地方講!
如果要收錢先至教,這絕對是收費才可以學的內容!

回復 594# cowbearcar 的帖子

世事無絶對係幾咁實用,其中包含咗佛經所講的"無常",九次一樣,第十次唔一樣就輸死你;
講回#1號呢隻長實,從波浪理論去推測,現正浪4調整中,聖誕節前將破2013年1月17日高位132.7元,風水路呃你十年八年,我金水最多點你兩個月

老實講句,比錢學週街都係,就好似車兄教睇123巴士路線,我哋要學嘅並非只知巴士幾時到,係要知道方向去邊度,如果唔知,好容易想去尖沙咀,調轉方向去咗牛頭唔搭馬咀

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-10-29 13:10 發表
世事無絶對係幾咁實用,其中包含咗佛經所講的"無常",九次一樣,第十次唔一樣就輸死你;
講回#1號呢隻長實,從波浪理論去推測,現正浪4調整中,聖誕節前將破2013年1月17日高位132.7元,風水路呃你十年八年,我金水最多點你兩個月
呀~ 過佐10分鐘唔改得……

另一個數字是 133 呢!

用123 和 133 去睇港交所388,基本上由無方向變有方向。
當然,數字係死既……

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2013-10-29 13:34 發表

呀~ 過佐10分鐘唔改得……

另一個數字是 133 呢!
Admin 就delete到。
不過唔紧要啦!既唔喺市场大機密,有唔喺炒買基本法。友得佢啦!

引用:
原帖由 sinding 於 2013-10-29 14:22 發表
Admin 就delete到。
不過唔緊要啦!既唔喺市場大機密,有唔喺炒買基本法。友得佢啦!
咁又係,電視劇的啟示。
不過,真係明白既少得可憐唶!

其實,123~133的應用,你搵D牛熊證、窩輪做下功課。
唔難找到既!
真係快畢業到你唔信……
係咁意搵幾隻你了解下,衍生工具很多時都跟呢d數字……

發新話題