發新話題

SEPT 期指 期權

期結日 Long 價內 Call/Put 相當於直接買期指……
不用七萬按金,2xx點即萬鬆d錢就可以買有大期的波幅。
細期則二千幾蚊就可以了。
當然,看錯邊一樣扣得好甘,後果自負。

今日有肥手指事件就好囖! 一點可發逹.

追蹤今日恆指結算價

版友同學若有實時即市圖,可輕易追蹤恆指今日的結算價位走向:

所用圖表:五分鐘恆指圖(不是期指圖)
閱讀等同棍數之SMA讀數,此讀數便極為接近正式運算所得之恆指結算價了。例如:

下午二時,追蹤結算價 = SMA(42)

下午二時半,追蹤結算價 = SMA(48)

下午三時,追蹤結算價 = SMA(54)

下午半時,追蹤結算價 = SMA(60)

下午四時,追蹤結算價 = SMA(64) 機乎 = 當月恆指結算價

@13:21,追蹤結算價 = SMA(35) = 23,153

市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

其實今早頭幾棍long put 232@ 15-20,就算60-80點未有吐利,現在這下【以小博大】也處於不俗的穩賺位置啊!
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

但是成功率一定低於50%.

引用:
原帖由 rcecbest 於 2013-9-27 13:40 發表
但是成功率一定低於50%.
但賠率一定超過2倍,數學上仍值搏。
其實長倉過左20號先買即月著數d,橫豎都係看方向。

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-9-26 15:40 發表
我bingo呀?夾高左啦?睇得我咁高呀,得閒吹下水就得,記得上堂果陣,呀SIR話:「前無退路,後有追兵,睇實回馬槍!」
都話左唔係咁高,bingo?小心支槍呀!

引用:
原帖由 Jinpa 於 2013-9-27 13:28 發表
其實今早頭幾棍long put 232@ 15-20,就算60-80點未有吐利,現在這下【以小博大】也處於不俗的穩賺位置啊!
世事無絕對呢句說話真不錯,jinpa 兄包讀詩書,有一事小弟想請教,何謂三角楔形?

引用:
原帖由 optionbaby 於 2013-9-27 11:15 發表
LC232等一點, 嚸睇啊? 有冇機會博大?

大家早晨!

引用:
原帖由 optionbaby 於 2013-9-27 11:15 發表
LC232等一點, 嚸睇啊? 有冇機會博大?

大家早晨!
Reverse LP232等一點. look see look see!

發新話題