發新話題

假如熊是真的

講真,大市呢個位熊得去邊? 始終波幅仲係大型上落格局,其實無乜特別,何必升三兩千點就大叫牛,跌三兩千點就大叫熊?

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-6-30 15:48 發表
其實我呢D寫小說的,間中會加插一D書本知識,就"假如"& "是真的"兩組解說,有智慧的人是會分的,而從小說加上科幻,即說明未出現,似沒有可能的,從字眼上就是智慧的存在,難怪一般凡人的思想是如此簡單,
從科幻小說的起點,早已料到必須穿 ...
冷靜少少~ 我講過D乜? 我淨係想講唔洗咁敏感個市好少少時就叫牛, 個市差兩個月就叫熊~ 僅此而巳, 有乜問題? 邊句有問題? 邊隻字有問題?

如果你喜歡唔係牛就熊既話, OK~ 咪當我無講過, 洗唔洗咁大反應?

反而你一見到我留言就話我乜野踩場乜野執死雞乜野侮辱自己智慧, 惡言相向, OK~ 無野好講。

不過我係度睇左一段時間, 見你每年都叫完牛又叫熊, 或者叫完熊又叫牛, 升穿一個位就叫上幾千點, 真係......~~~

仲有你個十全十美POST, 入面有幾個留言, 只係差一日半日, 方向可以轉完又轉~

仲有我都無對任何人作出惡言攻擊, 唔該有少少修養唔好隨便惡言相向, OK?

我上討論區,見到你既post唔代表係你fans, 正如我日日留意cy施政唔代表我係梁粉。唔好黎個美麗的誤會~ 有時我見到有趣既嘢都會望兩眼, ok?

你問我幾多點先係大型上落,呢個係小學生程度既問題,我答左你幾多千點又如何? ±誤差300點仲算唔算? 500點呢? 咁700點又點?

今年上下波幅只係向上幾個%向下十五個%都唔夠,呢個波幅幾乎年年都出現,半年時間你已經又牛又熊,如果係咁,咪年年都要反覆討論牛熊? 但有邊個牛市同熊市會係一年內完成?

好似上年你都係又熊又牛,咁請問你最終結論上年係牛定熊?

要講係咁多,你唔明就無法,就當我無講過。

回復 51# goldwater 的帖子

哈哈哈哈,我話今年向下波幅,係全年計向下跌左幾多,今年中軸係參照上年年結。未搞清楚就問下先,乜你覺得今年暫時既波幅好異常咩? 唔係掛? 咁萬一一個唔好彩,過一陣大陸唔知講左乜個市又有憧憬升多千幾點,係咪又會有個post叫 假如牛市復生?  總言之,牛同熊係一個最少幾年或以上計既比較長週期,如果年年都要分牛熊,仲要一年內都要轉黎轉去,會係咩問題? 哈哈哈哈

仲有唔好口口聲聲教仔教仔,好嘔心,我唔知邊個係你個仔,仲有如果真係有投資者比你教,教到一年到黑都牛熊牛熊牛熊,就大獲已

喂仲有呀,上年你又熊又牛,咁最終結論上年係牛市定熊市者? 不如搞清楚上年先講今年啦,唔通牛熊真係逐年計? 丫唔係,應該係每幾個月計,哈哈哈哈。快d搞清楚呢個問題,好重要,你繼續迴避我就唔同你講落去啦~
仲有,我咁多個留言從無惡意中傷人,反而有人不斷無理老屈或出言惡意侮辱,都係果句,做個文明人!

你回POST都回得幾密喎~ 冷靜少少, 哈哈~

唔好再引人發笑啦, 邊句邊隻字睇到有人話大市見底? 識唔識中文字? 你話人係小朋友, 咁你即係大朋友啦, 但語文水平程度一再出現問題~ 係咪呢? 都叫你冷靜D睇清楚架啦~

或者你係咪好鍾意自己造一個稻草人出黎自己打低佢就心理上當自己勝利?

我講既POINT你全部迴避晒, 淨係識得話人地乜野小朋友, 教仔, 乜野白痴乜野低能, 又一再一箱情願幻想同老屈別人, 真係見者傷心~ 可憐~

今年年頭升得幾個%, 就話後市可以升上幾多萬點, 過幾個月全年計跌十幾%, 就話熊市, 年年都搞到咁精神緊張, 近視得可笑~

仲有, 文明人係講一個人內在既修養同外在言行品德, 乜原來你覺得呢D係招數? 唔係掛~ 真係令人滴汗~ 好心勸你一句者, 你唔鍾意做文明人又或者你只鍾意只講不做咪算囉~ 不過漫罵別人就真係好缺德的, 大朋友~ 我聽人講, 如果一個人無口德, 講埋D唔好既野, 將來會自己受返架

係喎~ 咁你上年既結論係牛市定熊市呀? 唔通講左成年原來係無結論? 咁今年........

唔阻你繼續討論牛熊啦, 牛熊高速轉變大法呢D咁高深既野係你呢D大朋友先識既, 我自問無你咁高功力~不過有錢賺就得啦, 哈哈哈哈

哈哈, 我都係盡我所能者, 見到品德有問題既, 見到咪勸下囉~ 唔聽我都無損失, 我都想呢個社會多個文明人架嘛~

呢D咁基本既問題, 唔洗問父母啦, 就算小學生都識應該咁做~ 哈哈~

anyway, have a nice day!

發新話題