發新話題

假如熊是真的

回復 50# redbutterfly 的帖子

小朋友經常對新鮮事好奇望多幾眼並非出奇的事,通常唔明白的事,在下會建議貴家長自己教,

相信在下的科幻小說係唔適合小朋友的,或者睇番童話故事,

小學生的問題不會答,莫非?

15%唔夠?23944~19426=4518=>15%?

番去學識計數先啦!我真係冇義務幫人教仔女!

唔好哂我時間啦!

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-6-30 16:30 發表
剛才電腦斷片,
先感謝CB兄的分享,
再接MT SIR 推測三沖匯頂,狂牛將倒下,大市由近25000點跌至近萬六,跌幅近九千,而坊間一般基本分析大師都調升恆指合理值至三萬以上,
足見兩者的分別,亦証明世事如幻,並無合理! ...
亦非常感謝金水師兄分享寶貴意見,在市場上定有很多雜音,當其它有用數據和MT 技術同步時就有確實方向了!

回復 51# goldwater 的帖子

哈哈哈哈,我話今年向下波幅,係全年計向下跌左幾多,今年中軸係參照上年年結。未搞清楚就問下先,乜你覺得今年暫時既波幅好異常咩? 唔係掛? 咁萬一一個唔好彩,過一陣大陸唔知講左乜個市又有憧憬升多千幾點,係咪又會有個post叫 假如牛市復生?  總言之,牛同熊係一個最少幾年或以上計既比較長週期,如果年年都要分牛熊,仲要一年內都要轉黎轉去,會係咩問題? 哈哈哈哈

仲有唔好口口聲聲教仔教仔,好嘔心,我唔知邊個係你個仔,仲有如果真係有投資者比你教,教到一年到黑都牛熊牛熊牛熊,就大獲已

回復 52# CB900 的帖子

CB兄講得正確,有時同D小朋友傾偈,都會變成小朋友「白痴」!

我早前買左本書唔鍾意睇,真係想叫個作者回水,哈哈,真係低能!

喂仲有呀,上年你又熊又牛,咁最終結論上年係牛市定熊市者? 不如搞清楚上年先講今年啦,唔通牛熊真係逐年計? 丫唔係,應該係每幾個月計,哈哈哈哈。快d搞清楚呢個問題,好重要,你繼續迴避我就唔同你講落去啦~
仲有,我咁多個留言從無惡意中傷人,反而有人不斷無理老屈或出言惡意侮辱,都係果句,做個文明人!

唔知我智慧高還是對手智商太低,開頭又話冇野,激兩激乜都噴哂出來,文明人呀?呢招含沙射影咁低能手段在下好耐冇用啦!哈哈!哈哈哈!好攪笑!「快D搞清楚」!真係小朋友

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-6-25 06:35 發表
太陰似準備金鐘,但以麥仔情況要再上高台,現配合工作週期快CLM,等等,美國佬似難上番高位,趁仲有時間休息,如果熊是真的,大家有乜安排!
估唔到引用呢度帖想叫大家小心留意,咁快有人出來執死雞以為大市已見底,D小朋友太多,無謂哂時間,言歸正轉,於6月25日大市未轉向時,已用MT'S 訊號已發出上述預測,亦以一組GP見魚訊號通知,因此訊號是100%準確,但是否見底就言之尚早,個人早前推測七月是反復反彈市,即代表今年低位稍後出現,大市將破萬六,呢個就是GOLDWATER 我的科幻預測,預測歸預測,在下做買賣成功之道,是離不開MT'S 技術的,而『一線生機』提到,「大市若能升穿250天線,工作週期金鍾被打爛,牛市重生,但只是升穿250天線而金鍾仍在,數浪方法稍作改變」;如果再有小朋友太心急出來執成雞,煩請貴家長照顧小朋友,先學會認字,其後要學計數,千萬不要未學行先學走,尤其〝含沙射影〞的本領,只有自取其辱,小朋友!

在此話題內有兩位師兄強調要在下分清楚牛熊定義,無需出奇,有幻想才有未來,
是否真的出現了牛頭唔搭熊咀呢?難得有伴唱!真係眼高手低!
"假如"熊是"真的"!
"假如"我是"真的"!
攪笑!

你回POST都回得幾密喎~ 冷靜少少, 哈哈~

唔好再引人發笑啦, 邊句邊隻字睇到有人話大市見底? 識唔識中文字? 你話人係小朋友, 咁你即係大朋友啦, 但語文水平程度一再出現問題~ 係咪呢? 都叫你冷靜D睇清楚架啦~

或者你係咪好鍾意自己造一個稻草人出黎自己打低佢就心理上當自己勝利?

我講既POINT你全部迴避晒, 淨係識得話人地乜野小朋友, 教仔, 乜野白痴乜野低能, 又一再一箱情願幻想同老屈別人, 真係見者傷心~ 可憐~

今年年頭升得幾個%, 就話後市可以升上幾多萬點, 過幾個月全年計跌十幾%, 就話熊市, 年年都搞到咁精神緊張, 近視得可笑~

仲有, 文明人係講一個人內在既修養同外在言行品德, 乜原來你覺得呢D係招數? 唔係掛~ 真係令人滴汗~ 好心勸你一句者, 你唔鍾意做文明人又或者你只鍾意只講不做咪算囉~ 不過漫罵別人就真係好缺德的, 大朋友~ 我聽人講, 如果一個人無口德, 講埋D唔好既野, 將來會自己受返架

係喎~ 咁你上年既結論係牛市定熊市呀? 唔通講左成年原來係無結論? 咁今年........

唔阻你繼續討論牛熊啦, 牛熊高速轉變大法呢D咁高深既野係你呢D大朋友先識既, 我自問無你咁高功力~不過有錢賺就得啦, 哈哈哈哈

回復 59# redbutterfly 的帖子

是但啦,真係能夠令小朋友開心,都是我的榮幸!
在下不但回帖多,出帖都唔小,
至於品德係好定衰與在下何關呢?
問你父母係定唔係先!
悶咗幾日,卒之今日有D節目,有Goldwater 存在價值!

發新話題