發新話題

JUN 期指 期權

訊號似反彈, 收市前買 long

回復 520# chief 的帖子

痛得有理,值得

引用:
原帖由 oem7110 於 2013-6-24 13:42 發表

理論是什麼呢?大力拍打自己的手,直至見深紅見瘀 ,只會打傷微血管,何解唔用熱力增強血液循環呢?
人體就好似一個宇宙咁,雖然醫學發達,但好多事又難於解釋,如果熱力可以增強血液循環,做運動咪得啦,拍打個理論係乜?我自己明但又好難同你解釋?痛係一種刺激又係反射,可以令各組機能重新運作,曾經腦中風病人都可以康復七成,血管係有彈性的,若果咁易爆即代表血管早就有問題,爆左係好事,人體本身有自我復能力,得到新陳代榭,好事!

今日上証指數又一次証明,呀爺話救你,其實係想你死,真係怨枉!

圖表就係朋友,老實好多!朋友!

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-6-24 15:49 發表

最後都在20000樓下, 而且今日 d 股跌得有力度同全面, 很好的現象,
很好的現象??? = 見底先兆.

引用:
原帖由 bb2682 於 2013-6-24 18:28 發表

很好的現象??? = 見底先兆.
跌市勿估底, 之前我已把下行目標再推至 183 水平, 到唔到呢個水平就看之後發展
但短期細注可買入股票玩玩, 可博反彈, 因超賣嚴重, 而短期指標有轉好跡象, 一但反彈, 股票價位反彈亦強

此為博反彈行為, 不可能大注, 見好即收, 一但破長期上升軌砍, 因博反彈過後, 還要往下行
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-6-25 10:32 發表

跌市勿估底, 之前我已把下行目標再推至 183 水平, 到唔到呢個水平就看之後發展
但短期細注可買入股票玩玩, 可博反彈, 因超賣嚴重, 而短期指標有轉好跡象, 一但反彈, 股票價位反彈亦強

此為博反彈行為, 不可能大 ...
Thank you ourstation 兄之分析 , 我也知道跌市勿估底,只是細注玩下博反彈

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-6-13 19:45 發表
太耐冇坐地鐵了,19500為西灣站A出口,B出口為19100,睇睇是否能到步,運行3浪1後再量度熊2反彈。未到熊二,是4浪!
由一個訉號演變成另一個訉號,就是MT's 技術優勝之處,相信坐地鐡當天是沒有人會想過要去西灣站,雖然尚差25點,但由於下午要出發,提早一此為MT SIR 及在下所學的MT's 技術鼓掌
老師,金水為您打氣

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-6-25 12:19 發表
由一個訉號演變成另一個訉號,就是MT's 技術優勝之處,相信坐地鐡當天是沒有人會想過要去西灣站,雖然尚差25點,但由於下午要出發,提早一此為MT SIR 及在下所學的MT's 技術鼓掌
老師,金水為您打氣:smile ...

Rebound a lot.

發新話題