15 12
發新話題

APR 10 期指,期權

各位早晨!

期指於3月30日稍為上破29日高位(21349點), 惟受制於100天移動平均線, 未能上試次目標約21600-21620水平, 高見21461點回落...

從日線圖看, 昨日為二個升浪之時間高位, 預期期指向下調整, 期指下行首目標約21050-21080水平、次目標約20800水平...
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 floydhk 於 2010-3-31 10:07 發表
等move..........
Morning! Floyd兄點睇4月頭走勢?_?

引用:
原帖由 floydhk 於 2010-3-31 10:15 發表

其實上或下都有可能.. 如落就會轉急. 上 就先行上落市.
Thanks Floyd兄

Morning All

158C錯價, 126點成交

引用:
原帖由 Bobby 於 2010-4-20 12:37 發表
各位師兄,
請問5min 是否出現一個head and shou lder bottom ?
頭肩底?_?

220C成交好活躍..

引用:
原帖由 Glory 於 2010-4-20 15:34 發表
ok c-hing
yes, 220c 2.6K , is it mean tomorrow have a great rebound?
睇唔到係LC定SC..
不過或者可以留意一下今晚UPDATE咗嘅未平倉張數, 如果張數大幅度增加, 有機會係大隻佬加SC..
如果大幅度減少, 就可能係平SC...

引用:
原帖由 5466 於 2010-4-20 15:40 發表

成交量集中於 10:08 ~10:30, 14:30~14:45,
當時期指係抽緊上去, 似乎係 Long 既多
期指日圖Bible唔係咁靚仔, 而hr#1又好似冇乜力..
相位唔同步, 可能都只係反覆向上..
加上接近月尾, 時間值會開始急跌, 小弟唔敢斷言大隻佬今日嘅動作一定係Long..

引用:
原帖由 Glory 於 2010-4-20 15:44 發表
ok c-hing,
if it is a skill or down trend, big player no need close 220c, time decay will be very fast, is it ? may be it is  a 220lc ?
如果大隻佬想係喺220樓下結, SC照道理應該唔洗走, 但記得MT Sir月頭講過, 4月尾嗰幾日有個時間高位..
都係密切留意今晚oi變動...

引用:
原帖由 5466 於 2010-4-20 15:52 發表
202 Put 係 15:42 一野做左 500 張, 雖然只係 17 點, 有冇啟示 ???
應該唔只500張, 小弟睇15:45-15:50做咗大約15xx張..
有機會係LP202配合SP210...

15 12
發新話題