發新話題

SEPT 10 期指,期權

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-9-13 15:49 發表

如果急跌落來, 你又唔敢買姐.
從Bible睇大仙 & 大大仙, 小弟預計聽日期指調整目標或見21500水平, Ken兄點睇?_?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-9-13 16:13 發表

今日穿 8/9 GL X8 遇 7/19 GL X1 阻力, 在兩綫間徘徊. 向上突破21800為0.618共振, 可能尾市扯上, 明天可回可不回.
照咁睇, 8/9 GL X8破咗之後, 宜家嘅支持大約喺21600水平, 而7/19 GL X1阻力喺21800水平..
聽日都會喺216-218反覆居多..

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-9-13 15:37 發表

MA拓得好行, 睇嚟今日要搵低啲位Long都幾難..
引用:
原帖由 OK~ 於 2010-9-13 16:50 發表

照咁睇, 8/9 GL X8破咗之後, 宜家嘅支持大約喺21600水平, 而7/19 GL X1阻力喺21800水平..
聽日都會喺216-218反覆居多..
Afternoon All
MA真係拓得好行, 期指216都見唔到..
想搵位入都唔得..

大仙睇似乎要破邊向上..

引用:
原帖由 paaq 於 2010-9-14 15:19 發表

橫多2日都係呢個218位,都要諗位入。
一個Gap開挾上214, 大隻佬就係唔畀老散追..
我哋越唔敢追, 佢就越挾得高, 好彩上星期見勢頭唔對平晒啲淡倉, 如果唔係..

1hr GL X1阻力約21820水平, 日圖 GL X8 阻力約21870水平..

引用:
原帖由 paaq 於 2010-9-14 15:26 發表

Any target yet ?
暫時GL喺21820-21870水平都有小小阻力, 而今日高位亦係前UP-P MQ阻力, 但只係PL..
如突破21870水平後, 小弟睇22100-22200水平..
Paaq兄點睇?_?

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-9-14 15:37 發表
做佢2邊 216/220, 夠力上就行得好快, 唔係落番來又係好快

最緊要唔好係 218 企定定
大大仙見#2X3, 而1hr亦有機會見#2D3 & #1喺CL..
但1hr MA順排又係AMA, 相位唔同步短期未必會行到單邊, 小心..

引用:
原帖由 paaq 於 2010-9-14 16:06 發表

market錢多,個up trend 有條件再上,短線阻力/支持21850/21620
由214gap上,俾佢upside 1000 點,target may reach 22400-225
Timeframe should before 特首report..
相位唔同步下, 短線都係喺216-218反覆, 雖然MA順排 & AMA, 但1hr有機會見#2D3亦不可不防..
如果下破21620水平, 就有機會落21420-21450水平走返轉, 到時再搵位Long

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-9-14 16:39 發表

今日和早前既頂係雙頂, 如果回調低於21400反而要小心大轉勢
1hr #2D3個力應該都幾大, 加上從日圖睇今日高位似乎係MQ阻力PL, 但MA順排亦會影響下跌力量..
期指如果下破21400水平, 小弟睇期指MX目標睇21200-21250水平..

或者落到21420-21450水平再留意訊號

發新話題