發新話題

MAR 10 期指,期權

引用:
原帖由 Bobby 於 2010-3-30 10:22 發表
OK Hing 651 heading to 1.1 wor~
very strong
堺位目標約1.05元, 但短線上望空間有限, 不宜高追
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-30 10:16 發表

可能期結之後先行Trend
Thanks, ok hing, up trend to 216 first ?

引用:
原帖由 Glory 於 2010-3-30 11:22 發表

Thanks, ok hing, up trend to 216 first ?
可能於213-214反覆, 下午結算後再挾一浸上216...

睇個款真係仲有得上咁喎..

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-30 11:28 發表

可能於213-214反覆, 下午結算後再挾一浸上216...
ok hing, 下午結算後? it mean 4.15, or it mean early than day time close, , thanks

引用:
原帖由 Glory 於 2010-3-30 12:05 發表

ok hing, 下午結算後? it mean 4.15, or it mean early than day time close, , thanks
期指會以平均法結算, 即全日直至4:15pm, 每5min quote一次價...
但即月下晝少人參與, 相比下月, 即月變得冇咁活躍, 大戶唔需要再扣高/壓低結算價; 所以一般結算價唔會有太大變動, 而亦會見下月同即月開始出現較大差距...

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-30 12:34 發表

期指會以平均法結算, 即全日直至4:15pm, 每5min quote一次價...
但即月下晝少人參與, 相比下月, 即月變得冇咁活躍, 大戶唔需要再扣高/壓低結算價; 所以一般結算價唔會有太大變動, 而亦會見下月同即月開始出現較大 ...
ic, thanks

Good afternoon....................just wake up.

I'm now on holiday for two weeks since yesterday.  

brunch sin......... see u later.
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

想破高位again

本來想沽佢..而家都係睇定D先...

發新話題