發新話題

MAR 10 期指,期權

引用:
原帖由 Bobby 於 26-3-2010 03:27 PM 發表
sc218 +sc 22
Now fut about 21100 and rises about say 350 pt
Suppose big rise 2 more days before settlement........
21100 + 350 x 2 = 21800
Should be safe la,................ really have to go la, bb
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 lofu 於 2010-3-26 15:39 發表

Now fut about 21100 and rises about say 350 pt
Suppose big rise 2 more days before settlement........
21100 + 350 x 2 = 21800
Should be safe la,................ really have to go la, bb ...
lofu心水好清喎...

引用:
原帖由 tika 於 2010-3-26 15:36 發表
ok兄....如果下個星期一真係穿212...咁LP佢210有冇著數呀??
如果下星期一上到212水平再做210LP會比例值搏, 唔洗受假期時間值損耗風險
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

I hope so la

hsi 快點

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-26 15:44 發表

如果下星期一上到212水平再做210LP會比例值搏, 唔洗受假期時間值損耗風險  
thx..ok兄..

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-26 14:44 發表

8047今日大成交再上兼破新高, 大仙MA順排、大大仙行上子午

651日圖亦即將順排
8047今日64xxM成交額挾上0.315元, 可能上試08年水平阻力0.32元後調整再上...

651高見0.74元

Thanks MT Sir again
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

唔知琴晚上完堂既同學有無見到小時圖"轉勢", 下午返黎唔跌就要"轉勢", 果然跟住繼續升.....唔知呢個勢會否待續

我見佢係咁升, 差小小日線出埋"一陽"添, 有d驚下星期

唔知我咁諗是否正確, 有無師兄指教下

今日在21880都似有阻力, 點知破左, 如果看力量以MT Sir既WPT看,
應該要上21200-21250,  
不過今日高位看似是一px共振點, 如果是的話星期一下試20900或20700可能性大些, 回完再上21200,
以此估計我看是星期二在21000左右結算
而結算後, 4月初, 我相信會見20000

從反方向看, 如果突破21250, 則可能再有一升浪, 先上望21800

4月我看trading range是19000-21500, 如果option 我看22800及18400既會安全些...

個人看法, 各師兄弟網友點睇??

2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-3-26 16:06 發表

8047今日64xxM成交額挾上0.315元, 可能上試08年水平阻力0.32元後調整再上...

651高見0.74元

Thanks MT Sir again  
OK~ hing 應有入貨, 賺左over 50%,  congratulations!!!
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

回復 1448# TrendRider 的帖子

如果是共振點, 星期一應該是行Down phase, 快快落去20700~~

發新話題