發新話題

AUG 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-27 14:13 發表

以大仙Skynet看, 今早低位20483 & 高位20625都係Skynet支持位 & 阻力位, Ricky兄或可以大仙試做mini-test, 好準
Thanks O.K. 兄,

引用:
原帖由 nanosecond 於 2010-8-27 14:43 發表
今日真係好戲劇性,如果上午收市時LC206/SP206,206C由84點升到135點。206P由105點跌到落60點。
呢對 hedge 唔到, 倒不如做 2 個 lc206, 風險低 d
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-8-27 14:13 發表

以大仙Skynet看, 今早低位20483 & 高位20625都係Skynet支持位 & 阻力位, Ricky兄或可以大仙試做mini-test, 好準
以大仙看剛下午開市, 裂口升至高位後隨即回落, 亦係Skynet重要阻力
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

好彩大戶open high 讓我有機會完成我的SC216 (110points) and LP202 (338 points)
如果下周見203, 要考慮吃糊
引用:
原帖由 jkmchew 於 2010-8-27 12:19 發表
希望內地下午有一些升幅, 我還沒有沽好貨.
SC216 該派對110點

引用:
原帖由 jkmchew 於 2010-8-27 15:06 發表
好彩大戶open high 讓我有機會完成我的SC216 (110points) and LP202 (338 points)
我做左兩套206/208call扣, total有193點, 博下等食糊too

引用:
原帖由 jkmchew 於 2010-8-27 15:06 發表
你就好啦, 飲完茶番來先知失良機.

一個月一次的機會.... 唔敢離開個'場' (因為近來休假... 較可以控制時間)
引用:
原帖由 ken2003 於 2010-8-27 15:15 發表

你就好啦, 飲完茶番來先知失良機.

good wor.. what is your max risk and reward?
引用:
原帖由 基哥 於 2010-8-27 15:12 發表

我做左兩套206/208call扣, total有193點, 博下等食糊too

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-8-27 14:54 發表

呢對 hedge 唔到, 倒不如做 2 個 lc206, 風險低 d
Thank!  不過就怕有兩天假期時間值會急跌,不敢做兩張LC。

似見底, mq

發新話題