發新話題

FEB 10 期指,期權

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-2 14:57 發表

暫睇只係一個較大反彈, 聽日有一個時間縮減高位, 如期指能以大成交上破20500-20550水平, 次目標或看下星期四(2月11日)上試20850-20900水平...

雖然即月210P見大倉, 但以點數及成交張數看, 有可能是LP, 所以反彈過後要小心留意倉位變動
Any Chance?_?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 基哥 於 2010-2-3 11:07 發表
上上上, 要穿205呀
大陸突然升返.....? 玩死
這是宇宙的力量
世事不可強求, 從大仙看11:05-11:10左右為一升浪時間擴張高位, 如未能升破或會見較大回調, 小心...

期指破上205水平, 2min做咗18xx張, 係買上定係平倉走人呢?_?

期指MOC堺位目標阻力約20540-20570水平...

引用:
原帖由 tt410 於 2010-2-3 11:33 發表
買上.....
引用:
原帖由 基哥 於 2010-2-3 11:33 發表

可能係止蝕沽盤....
留意220C做咗1000張LC

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-2-3 11:42 發表

Thank you, today intra-day volatility so high.
唔知嗰1000張oi係加好倉定係平淡倉呢?_?

引用:
原帖由 SUBSUB 於 2010-2-3 11:51 發表

C-Hing ~~ 加好 或 平淡...是否都係睇好後市?
理論 & 表面上冇分別, 都係睇好後市...

不過有分加碼LC同止損SC, 因為如果加碼LC有機會睇好今個月上22000水平, 至少係搏喺月中上21300-21500...
如果只係止損SC, 就有可能係等見高位Quote個好啲嘅點數再做SC

引用:
原帖由 joshua 於 2010-2-3 11:53 發表

both look 'up', anyway, should not be 'short', I think.
所以小弟估計係...
引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-3 11:40 發表

留意220C做咗1000張LC

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-2-3 11:58 發表

2個方法咁都係睇升喎
不過唔同嘅地方係, 宜家係月頭, 就算5x點, 如果升到上21300-21500水平, 以期權的威力都可以爆到九彩, 所以走SC係正常...
但如果咁大倉都係LC, 咁大隻佬會唔會有可能睇220樓上呢

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-2-3 12:09 發表

咁MT SIR 有冇SMS
MT Sir高位目標仍然係每週走勢目標

發新話題