發新話題

FEB 10 期指,期權

Morning All
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-1 16:09 發表
大大仙#1 CL Merge準備拗落, 而1hr亦見MPC, 或留意大大仙#1回落到CL再買上...
Still waiting...

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=147&extra=&page=102

各位午安!

期指於1月25日反彈, 唯反彈乏力而未能上行至20800水平, 高見20606點回落...
其後反覆下跌, 至2月1日期指下試首目標19700-19750水平, 低見21795點回升, 今日(2月2日)以裂口高開, 高見20496點回落...

由於反彈力量有所擴張, 預期今日(2月2日)向下調整過後, 期指將繼續上試20550水平; 如見大成交上破20550-20600水平, 期指上行首目標約20850-20900水平、次目標約21500-21550水平...

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-2-2 14:04 發表

如果咁睇大倉位21000-22000 喎, 真係今個月1300 點上落悶局?
暫睇只係一個較大反彈, 聽日有一個時間縮減高位, 如期指能以大成交上破20500-20550水平, 次目標或看下星期四(2月11日)上試20850-20900水平...

雖然即月210P見大倉, 但以點數及成交張數看, 有可能是LP, 所以反彈過後要小心留意倉位變動

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-2-2 15:01 發表
MOC seems forming GP now, can expect small rebound ..?
大仙、細仙 & MOC行緊下子午, 而大大仙#1未CL拗上, 暫看反彈力度可能有限...

引用:
原帖由 mon128888 於 2010-2-2 15:10 發表

下午 200P 214C成交大增, 可以看做?
暫看200P今日有唔少人做SP, 不過唔係大隻佬做...
而214啲盤比較散, 啟示不大

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-2-2 15:29 發表
穿上, 亦升左50point, but my small trade賺22點走左
嚴守出入市系統係件好事, 永遠賺多過蝕

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-2-2 15:36 發表

agree ....
喺大細圖未配合情況下, 睇嚟要等大仙富貴狗出現再配合MOC出訊號買上

引用:
原帖由 wai-wai 於 2010-2-2 15:45 發表
all c hing 升到20280似盡......冇力再上
因為...
引用:
原帖由 OK喎~ 於 2010-2-2 15:20 發表
大仙、細仙 & MOC行緊下子午, 而大大仙#1未CL拗上, 暫看反彈力度可能有限...
所以短線反彈幅度比例少

Good Morning All

發新話題