發新話題

JUN 12 期指,期權

回復 948# CB900 的帖子

不如週六日一齊搵下有冇富貴動物啦...

引用:
原帖由 smun 於 2012-6-22 15:15 發表

都是中國節氣準
中國節氣實在是個有趣的課題, 它與江恩的循環理論有密切的關係, 是以太陽曆為基礎的, 卻在以太陰歷為主的中國備受重視...

回復 952# KTL 的帖子

江恩都好似有研究易經

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-6-22 15:45 發表
不如週六日一齊搵下有冇富貴動物啦...
  星期三我搵左個, 星期日再搵. 不过系在HKJC度搵.
踏浪而去............

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-6-21 10:37 發表
10:30 期指 @ 19406點, 大時代見RP、大大仙見#2V3向下, 且看期指能否見大成交下破194水平

以下內容需要回復才能看到

下試大時代交叉位支持現約19170-19190水平

期指已然下破大時代交叉位支持,

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 BB888 於 2012-6-22 14:32 發表
OK Ching, 點解你次次講完個市場即同你做相反?
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-6-22 14:20 發表
大大仙始見+#1PC, 大仙或形成#1GP作較大即市反彈試補裂口
對於小弟今日或早前的分析出現失誤, 小弟深感抱歉
所謂不進則退, 在能作出精準分析之前, 或宜少說多觀察, 好令日後更易順勢乘浪

在此再三致歉
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 955# OK~ 的帖子

thank you c hing

回復 956# OK~ 的帖子

ok ching, 無謂自責, 也無須致歉.

市場千變萬化, 巨浪打大浪, 大浪打中浪, 中浪打小浪, 小浪打微浪, 小小差異, 並不太影響整體狀況, 而且, ching 的意見也是只供參考, 大家也應有自己的思考, 始終呢度係討論區, 唔係買賣區....

其實更感謝 ok ching 的無私分享才真

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-6-22 16:33 發表
ok ching, 無謂自責, 也無須致歉.

市場千變萬化, 巨浪打大浪, 大浪打中浪, 中浪打小浪, 小浪打微浪, 小小差異, 並不太影響整體狀況, 而且, ching 的意見也是只供參考, 大家也應有自己的思考, 始終呢度係討論區, 唔 ...
Support

引用:
原帖由 CB900 於 2012-6-22 15:53 發表
江恩都好似有研究易經
從他的理論推斷,江恩先生不但曾經研究易經,亦曾經研究黃帝內經,他不認的理由是當時的美國人睇不起中國人。
在他的憶述中最喜歡讀聖經,因為他是基督徙,但相信他亦有研究可蘭經及佛經,令他於投機市場得道,脫離得失輪迴,相信佛經啟發不少啊!
還有道德經。

發新話題