發新話題

MAY 12 期指,期權

回復 943# OK~ 的帖子

OK 兄, 個金飯碗好似仲未成型, 但巳CALL 了, 好危

引用:
原帖由 BB888 於 2012-5-24 11:53 發表
OK 兄, 個金飯碗好似仲未成型, 但巳CALL 了, 好危
是的, 加上大仙見紙五並再形成-PC, 因此必須待金飯碗訊號出現再BOD比較穩妥
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 952# OK~ 的帖子

Thanks OK兄

睇嚟下午個金飯碗難形成

引用:
原帖由 BB888 於 2012-5-24 12:37 發表
Thanks OK兄

睇嚟下午個金飯碗難形成
BB兄你好!

其實大仙於過市的變化會頗大, 因此不能單以大仙圖推斷訊號能否形成
而小弟常認為, 大仙及較細的圖只宜作即市分析, 若要預測過市, 則較大圖的同步訊號會比較可靠

回復 954# OK~ 的帖子

原來係咁, thanks OK 兄

回復 954# OK~ 的帖子

半代昨日不是已開飯了嗎? 大時代也 PC 了, 可惜, 由大大仙起, 的價都係俾四佬阻住, 真係有點拉牛上樹...

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-5-24 13:28 發表
半代昨日不是已開飯了嗎? 大時代也 PC 了, 可惜, 由大大仙起, 的價都係俾四佬阻住, 真係有點拉牛上樹...
Edward兄你好!

是的, 半代昨見金飯碗, 但由於期指受阻於MA大浪, 加上#2仍處地底, 因此處於低位反覆而未見較大反彈

期指現接近大時代TRP阻力, 或留意能否見大成交上破並繼續較大反彈

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-5-24 11:01 發表

Fatpat兄兩邊的倉, 看來閣下是比較看淡一點?  
It is eaily to drop then rise, so more buffer on downside.

Anyway I have a lot of bullish position on top already.

引用:
原帖由 ricksuen 於 2012-5-24 11:21 發表

大朋友轉緊倉啦!
Yes, so maybe 18600 again tomorrow.

大仙剛見TRP阻力回落, 唯大仙見紙五, 且看期指能否見大成交再上破高位

發新話題