發新話題

JUL 11 期指,期權

牛熊證總街貨量變化               
收回區        相對期指張數        一日相對期指張數變化
22,900-22,999        216         (26)
22,800-22,899        193         120
22,700-22,799        672         269
22,600-22,699        191         191
上日收市價 : 21,926               
21,600-21,699        478         (68)
21,500-21,599        918         (74)
21,400-21,499        789         (334)
21,300-21,399        655         (117)
21,200-21,299        835         (263)
21,100-21,199        405         23
21,000-21,099        431         4
20,900-20,999        112         (16)
20,800-20,899        265         4

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-7-14 10:37 發表
今期指似有2個可能走勢....
1)約在22730-22880上下遊走,待明天週五才有較明方向~
2)當期指突破21880後,快速升至22000上方阻力

唔知各位師兄喜歡邊個行法多D....

唉!現睇外圍勢,似(1)多D ...
小弟選(3), 待高位SC
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

大大仙同小時圖走勢有d相反,應該點理解
是否代表反彈未完?彈完再跌?

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-7-14 10:52 發表

即係....耐性+Time+走勢....
Like it.... 起碼有chance

???

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-7-14 10:52 發表

ok ching,

sc = 升唔穿...???

引用:
原帖由 dennislee 於 2011-7-14 10:57 發表
大大仙同小時圖走勢有d相反,應該點理解
是否代表反彈未完?彈完再跌?
當大細圖未能同步, 即市況將會反覆上落, 可待大細圖技術指標同步到頂/底, 以較安全賺取利潤

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-7-14 10:59 發表

即係....耐性+Time+走勢....
Like it.... 起碼有chance
一切順勢而為

引用:
原帖由 butterflyjoan 於 2011-7-14 11:00 發表

ok ching,

sc = 升唔穿...???
引用:
原帖由 OK~ 於 2011-7-14 09:51 發表

大仙 & 細仙見DCC

**** 本內容被作者隱藏 *****
暫看反彈乏力, 且看期指能否見大成交回試並上破阻力

大大仙稍後時間DBT 挑戰阻力,相信大小圖亦有可能配合,-218p @339

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-7-14 11:11 發表
大大仙稍後時間DBT 挑戰阻力,相信大小圖亦有可能配合,-218p @339
Tsui兄早晨!

未知Tsui兄看上望阻力約在?

發新話題