發新話題

JUL 10 期指,期權

引用:
原帖由 lofu 於 8-7-2010 06:21 PM 發表
Dear all,

Early flight tomorrow for a Biz trip in Seoul, see u on 19July.  Wish my positions are safe:

SP 17000 Aug x 10 oi average 93 pt
SC 23000 Sep x 10 oi average 67 pt

Wish you all can do good ...
Wa......... all of you earn much during this week............... fat lor  

But I just earn some time value:
SP17000 Aug x 10 now OQP = 21
SC23000 Sep x 10 now OQP = 40

Anyway, see u all on Mon

小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

睇左個四度空間圖, 20000put 最多成交係 117, vwap 係 151, 大成交係在早市11:00-12:15am左近做的, 同收市價比較 223-235, 升左成百點或100%, 睇來係 long 既機會大d, 未平倉多左d

另呢兩日期貨做倉量很大, 四度空間圖睇呢兩日 vwap 係 20542, 現價係 20181, 向淡

21000call 最多成交係 65 同 85, vwap 係 85, 係中午同收市前做的, 同收市價比較 56-58, 跌左二十點多d, 未平倉多左d, 睇來係 short 既機會大d

壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 Middleway 於 2010-7-15 15:57 發表

你睇翻我尋日個post, 意會到幾多...再唔係比個PM我
見到啦, "未來兩三星期"呀, 同結算好近, 到時玩下以少博大

morning.......

good morning
oi 20235 ci 20257 (2minutes trade) 收工!

Good morning... 高開一些..
今日個市相信會好快
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

morning all

短上遠落

我想知道用四度空間睇call/put? 有用嗎?
引用:
原帖由 ourstation 於 2010-7-16 02:21 發表
睇左個四度空間圖, 20000put 最多成交係 117, vwap 係 151, 大成交係在早市11:00-12:15am左近做的, 同收市價比較 223-235, 升左成百點或100%, 睇來係 long 既機會大d, 未平倉多左d

另呢兩日期貨做倉量很大, 四度空 ...

引用:
原帖由 jkmchew 於 2010-7-16 09:57 發表
我想知道用四度空間睇call/put? 有用嗎?
只可用來做 reference, 唔可以用來做買賣決定

發新話題