發新話題

APR 11 期指,期權

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-4-20 14:49 發表

今朝做咗 sc238 @130 和 sp238 @258 都無乜嘢可做...上來走走囉.
如果Ken兄可多上來跟各位同學討論心得, 相信將會幫助到不少討論區的同學..
Ken是此倉短炒還是長留待結呢?_?
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-20 14:56 發表

Thanks Franky兄指點..   
唔好話指點咁嚴重, 只係發表下見解
你知我睇 trend 一去都較差

從CP看, 即月Put似乎轉勢乏力, 結算位看來會於較高位置, 如240之下..

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-20 14:58 發表

如果Ken兄可多上來跟各位同學討論心得, 相信將會幫助到不少討論區的同學..
Ken是此倉短炒還是長留待結呢?_?  
未知, 但236~239之間唔會郁住.

衝呀....目標 238xx, 字都未打完, 已經到達...
Prison Break!

引用:
原帖由 ken2003 於 2011-4-20 15:08 發表

未知, 但236~239之間唔會郁住.
Thanks Ken兄
小弟或會看技術指標能否配合, 或於238找有否SOP位置..

破左頂

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-4-20 10:35 發表
早晨ok hing
心中向上尚有2目標/阻力..1)23820...2)23950
不過唔知今日會否到

並留意現貨&期指水位差有50幾pt.....大戶真係
Wai兄第一阻力目標Bingo

OK hing, target price is reached, How about the time ?Thanks

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-4-20 15:18 發表

Wai兄第一阻力目標Bingo  
平左即市好倉

發新話題