發新話題

SEP 11 期指,期權

昨晚杜指急跌各位師兄無需覺得驚奇,杜指跌只係配合港股,如果完成至尊核心課程的學員,下午出現SBO前奏約#19900上已有所部署,
昨日上午1.)SIR滑梯打爛個金飯碗,變成食碗面反碗底(轉勢訊號),2.)下跌至低位#19750時預期下午將見反彈 3.)亦見一訊號反彈不會高出當時D-H,
4.)反彈後將跌破前一天低位(雙頂頸線)5.)預期週一急跌 !.........種種預測走在大市之前,真係唔明早前有人話MT SIR 所教訊號濟後
所以喺度再向MT SIR 及其發明致教 亦有幸能得到恩師真傳!
亦在迎月前席謹祝恩師、師母,O.K 師兄、Trendider師兄,floydhk 師兄、身在印度jinpa師兄、KM88兄、wai wai 兄及各位版主綱友(不能盡錄)
中秋節快樂,人月兩團圓

引用:

原帖由 KM88 於 2011-8-4 17:09 發表

下周三 10 MA 將會跌穿 20 MA
形成 5 線順排向下,[仙女散花]!

same appear at 13/8/08 hsf = 21203
then lowest at  27/10/08 hsf = 11148

上次不幸言中,3天插2,300點!
這3天纏於10 ma & 20 ma 之間,
很易再來1次[仙女散花]

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-9-6 12:29 發表
無聊, 整番個圖睇下

推測1: 我覺得呢個機會最大
推測2: 外圍政策影響可能行呢個
推測3: 最差情況可能行呢個
我連個圖都畫埋, 呢個圖只係用 mt sir 最基本既波浪相位理論畫出來的, 而家似唔似推測2 果條線? 係時間加價位亞 叔飛 髮
, 如一日唔高過 8/9 號高位, 都係行推測 2 果條線, 上星期已經重複提到留意亞叔飛髮

高過 8/9 號高位, 只係行 推測 1 果條線, 但目標都係 "將會穿底"

上過堂的應該知道
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-9-10 18:48 發表

我連個圖都畫埋, 呢個圖只係用 mt sir 最基本既波浪相位理論畫出來的, 而家似唔似推測2 果條線? 係時間加價位亞 叔飛 髮
, 如一日唔高過 8/9 號高位, 都係行推測 2 果條線, 上星期已經重複提到留意亞叔飛髮

高過 ...
當然中間還有 中及小浪, 呢 d 浪要波浪相位再加其他課程技術就可捕捉

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-9-10 11:02 發表
昨晚杜指急跌各位師兄無需覺得驚奇,杜指跌只係配合港股,如果完成至尊核心課程的學員,下午出現SBO前奏約#19900上已有所部署,
昨日上午1.)SIR滑梯打爛個金飯碗,變成食碗面反碗底(轉勢訊號),2.)下跌至低位#19750時預期下午將 ...
SORRY!MT SIR & 各位,第四行寫錯字 ,教字係〝致敬〞才啱,相信MT SIR 如此高智慧的大師唔會怪我嘅!

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-9-10 18:48 發表

高過 ...
outstation 兄中秋節快樂,呢個圖好好用,希望以後能劃多d比我哋參考,多謝!

Thanks...........

原來我嘅註冊日期係2010-8-21,即巳一年啦

引用:
原帖由 tsuikinman 於 2011-9-11 15:51 發表
原來我嘅註冊日期係2010-8-21,即巳一年啦
   師兄  喜 恭 一年啦 .継續加油。

引用:
原帖由 fai1008 於 2011-9-10 01:48 發表
如果跌500還可以追跌嗎
其實本人唔建議星期一追跌, 真的

睇清楚先, 要收市價穿短期上升軌才追跌, 唔係的話, 大戶都可以做反高潮殺淡倉

發新話題