發新話題

DEC 11 期指,期權

引用:
原帖由 manpower 於 2011-12-7 16:12 發表
大戶想還原基本步.............19140-19160
指數191 時想daytrade渣期指,正因老細改Time取野.
無得睇市唔做,連69160入唔到,依家就乜倉都冇係手,

睇下明早有冇運行

回復 784# wai-wai 的帖子

點解渣期又買熊...?!?!?

市塲上有兩種方向1.)升 2.)跌,各有選擇,同樣期權上有兩種玩法,1.)long 2.)short,但兩種玩法不一樣,後果亦不同,long 或有損失,但short随時要補倉,大家可各自衡量,自行決定,須然方向一,市塲上目的都是一致,有贏總有輸,買賣不要受人影响,空話說多,bye!

引用:
原帖由 manpower 於 2011-12-7 16:16 發表
收市........大戶又玩估佢唔到
我估明天陰燭,跌市,大户再磨它3,4天   

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-12-7 16:26 發表

指數191 時想daytrade渣期指,正因老細改Time取野.
無得睇市唔做,連69160入唔到,依家就乜倉都冇係手,

睇下明早有冇運行
我都係12:00 平LC.. 只夠食面飽... 食完返來...14:30... 唉.. 早之唔平.今晚又可以鋸吓扒..
睇吓明日 跟各人位CHING 搵食.

我下午開市平左, 比你食多少少, 可以加底

牛熊證總街貨量變化               
收回區        相對期指張數        一日相對期指張數變化
19,800-19,899        766         396
19,700-19,799        210         (2)
19,600-19,699        197         25
19,500-19,599        307         94
19,400-19,499        253         63
19,300-19,399        151         63
上日收市價 : 19,240               
18,200-18,299       835         503
18,100-18,199        9         8
18,000-18,099        41         18
17,900-17,999        653         (593)
17,800-17,899        226         (548)
last day kill                
19,200-19,299        362         
19,100-19,199        15

回復 789# edwardwcf21 的帖子

Edwardwcf21 ching 你好過我
希望明日一齊食鮑魚

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2011-12-7 16:29 發表
點解渣期又買熊...?!?!?
今午本可坐定定看市去做期指上落波幅&
亦可看好友今日殺唔殺 192熊~~
如果殺,殺後再上力道又點樣,
點知下午一個電話到,要出去做野,
但又擔心趕唔切返來睇市.

怕睇唔到市又想沽,15/16之下,米set位開熊仔,

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-12-7 23:12 發表

今午本可坐定定看市去做期指上落波幅&
亦可看好友今日殺唔殺 192熊~~
如果殺,殺後再上力道又點樣,
點知下午一個電話到,要出去做野,
但又擔心趕唔切返來睇市.

怕睇唔到市又想沽,15/16之下,米set位開熊仔, ...
應該話set左價買熊仔~~

發新話題