發新話題

AUG 10 期指,期權

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-8-24 12:11 發表

我看剛才最高見20912, 破到20930才目標21050.
Thanks TrendRider hing

good morning!

I change my computer CPU i7 930 (not overclock) + 6GB 1600DDR
same broadband speed (10mb)

In the past I load 15 minutes chart 1000 sticks, it took me >1 minutes
Now I load 2000 sticks, just took me 10 seconds!!!!

==============
BTW, current 15 minutes & 1 hour looks like April 26.. have a look!

引用:
原帖由 Ricky9235 於 2010-8-24 12:21 發表

Thanks TrendRider hing
我是如此看:

以一小時圖看, 250線在20840, 今早失而復得, 如果下午穿上20930都吾可以看小,
但仍然是下子午, 所以我只會看高位有向下signal時沽

另外, 現在數條MA都focus在20840-20890, 如破下, 仍向20400前進

Lunch sin la...

題外話, 昨天菲律賓單野勁慘, 我都看到有些眼濕濕
菲律賓既做法
有下見到個警員拿鎚敲門時脫手,鎚都入埋門內,跟住死死氣囉番個鎚...加埋其他處理手法, 真係好吾得   
仲有樣野大家吾知有否留意, 尋日係農曆7月14日, 邪吾邪
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

從電視看菲特警要拉破車門上去救人,

最令我氣憤是當地的救人質處理手法

有冇可能只用繩...鐵鏈都唔用....

一路看一路聽見槍聲,個心心急如墳....

終於哭了.......!

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-8-24 12:48 發表

我是如此看:

以一小時圖看, 250線在20840, 今早失而復得, 如果下午穿上20930都吾可以看小,

另外, 現在數條MA都focus在20840-20890, 如破下, 仍向20400前進 ...
真係睇到好心up~~

果個乜乜三世...仲要間接話媒體阻佢哋去救人,如果唔係媒體,我哋又點可以見到佢哋咁無能、無謀、無膽既所謂「營救」行動呀!!!  仲有,點解到件事完結咗,佢先至蒲頭...發生緊果陣佢死咗去邊??! 仲要喺記招度咁從容笑笑口咁對答......真係好想「中」爆佢個頭囉 !!!!!

港府call 佢又唔覆........算點!

第一次攻入車時, 只在太平門? 為什麼唔係3路包叉, 太平門, 司機位同正門攻入

拉正門時只用一條咁短既繩, 佢地無爆破工具嗎?

追擊手係邊? 咁多機會都唔把握?

十幾個鐘既佈署都係咁糞, 唉! 無說話好講

為什麼個導遊係第一個走出來? 佢可能係維一既翻譯, 唉! 真係大難臨頭各自x

有幾多個係警察亂彈打死, 都無人再深究了

我都係覺得果司機話d人死曬, 成個佈署都唔同曬

陰差陽錯嗎?
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-8-24 13:59 發表
第一次攻入車時, 只在太平門? 為什麼唔係3路包叉, 太平門, 司機位同正門攻入

拉正門時只用一條咁短既繩, 佢地無爆破工具嗎?

追擊手係邊? 咁多機會都唔把握?

十幾個鐘既佈署都係咁糞, 唉! 無說話好講

為什麼個導 ...
正門其實佢地應該要推, 唔係拉, 真係好無能~~~

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-8-24 12:48 發表

我是如此看:

另外, 現在數條MA都focus在20840-20890, 如破下, 仍向20400前進 ...
Thanks TrendRider 詳細分析

昨晚哪些菲律賓警察, 完全不像特警,  在車外敲打個多小時, 行動完全沒有計劃
並不是有目標有計劃的迅速行動. 昨晚的慘劇本應可以避免, 槍手並沒有最難搞的政治目的
他要求的為何不可以接受先, 解決完再做作處理. 他們完全無視人質安全, 居然在人質未放時,
捉他弟弟刺激他的情緒.

上B 好high 呀 +8% !!

春江鴨係咪又收到啟示?

發新話題