發新話題

FEB 期指 期權

其實簡單D啦, 成年人! 你信MT SIR 技術咪就一定會信十足, 你唔信, 免費叫你去上堂, 你都唔會有興趣, 嘈黎做咩? 比你吊晒鬼, 講嬴晒又點? 你有錢落袋? 我利申先: 我冇上過MT SIR 任何堂, 一毛子都冇比過, 好多時好多CHING 係到講咩大富,CLM, DCC, 我通通唔知佢地講咩, 係到只係交流下大家意見, 如果有人覺得唔岩睇, 可以唔入黎睇, 又要睇,又要吊! 為咩? 成熟D吧

引用:
原帖由 alancsl226 於 15-2-2014 22:30 發表
其實簡單D啦, 成年人! 你信MT SIR 技術咪就一定會信十足, 你唔信, 免費叫你去上堂, 你都唔會有興趣, 嘈黎做咩? 比你吊晒鬼, 講嬴晒又點? 你有錢落袋? 我利申先: 我冇上過MT SIR 任何堂, 一毛子都冇比過, 好多時好多C ...
Fully support.
Never depend on single income. Make investment to create a second source.

回復 692# alancsl226 的帖子

雖然有粗字,但都係alan兄能清楚表達得到

踩低人有乜用,如果有智慧,應該用自己能力話比人知,我有料!

Thanks you!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-2-15 14:53 發表
以前初學太極拳,以為學好架式和腰馬合一便很好了,其實只是學到外一層的功力,後來又明白了以內帶外的層次,又進一步!太極和投機有什麼關係,架式如分析技術,心態如心法。其實人的心態很重要,無論對事、投資、投機等
與其不爭,故 ...

上道聞道,慎而重之
中士聞道,若存若忘
下士聞道,大笑之,大笑不足以為道

大家斯文人,發表意見麻煩唔好用粗言穢語!

引用:
原帖由 CB900 於 2014-2-15 23:26 發表
大家斯文人,發表意見麻煩唔好用粗言穢語!
yessir!!1133,大極1133大極

引用:
原帖由 馬到功成 於 2014-2-16 01:30 發表
CB900兄啱啱用尼蕉以內帶外的層次,帶哂D不慎言之道貼之,又馬到功成,又睇係咪蓄意而留之。Bingo!
玩到現形還是扇風點火呢?近啦!

我黎緊repeat mt sir的核心课程,因為半年內有得再repeat。
讀過我會覺得第一次聽係唔明,可能資質愚昧,但慢慢開始啟會它的威力。
所以未讀過的可能比他的波浪嚇到,即使我讀完一次,其實有很多都不明白。
但這裡有很多精湛的師兄師姐,使我從中了解更多,
第二次再讀,應該更能掌握它的精髓。
其實我想講未試過就不會知道它work唔work,試過的就知道它的利害之處。

引用:
原帖由 馬到功成 於 2014-2-16 01:30 發表
CB900兄啱啱用尼蕉以內帶外的層次,帶哂D不慎言之道貼之,又馬到功成,又睇係咪蓄意而留之。Bingo!
如果唔係經你自己解釋番,我真係一頭霧水,我只係講出對MT's技術對大自然,可以及早判斷到嘅睇法,原來又招你妒忌,內心唔舒服,作為一個版主,推測大市唔係一定要好叻,但一要識得維持論壇內序,還點講開,你提供股隻比其他網友,身為版主對外以MT's技術揀股,唔多唔小有人跟,介紹咗隻股票唔對路係咪要眼進吓?含沙射影冇用喎,唔係綀武嘅人材,一套咁好嘅功法都冇用,只有練到內傷!唔講啦,繼續比你玩落去,比啲網友睇到咁嘅技術輸咁大穫都唔敢報名啦,真係存心靠害!

發新話題