發新話題

MAR 期指 期權

引用:
原帖由 CB900 於 2014-3-20 13:28 發表

嚇,咁淡
應該有系統地跌, 唔會急跌, 比幾個月時間佢
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

如果4月係二千点內行,咁平早佐你又吾會追沽,反手又輸,要去玩返個星期先再入場!

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-3-20 13:27 發表

中行都有相同情況

http://holland.pk/25Y1

比 d 時間佢跌
建行可能 3.5 以下
中行可能 2 以下
農行今日成交超大, 已 8 億股了.
建行中行短線咩位有支持? THX

引用:
原帖由 uuyyuu 於 2014-3-20 13:31 發表
如果4月係二千点內行,咁平早佐你又吾會追沽,反手又輸,要去玩返個星期先再入場!
做倉一單還一單, 唔會食曬所有浪, 沒破位而追沽係下策, 情願等下次機會

注: 我只睇大浪, 唔炒小浪, 所以同你策略上可能有分別

引用:
原帖由 bb2682 於 2014-3-20 13:32 發表

農行今日成交超大, 已 8 億股了.
建行中行短線咩位有支持? THX
已破位, 咩支持都假, 我只見阻力位

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-3-20 13:37 發表

做倉一單還一單, 唔會食曬所有浪, 沒破位而追沽係下策, 情願等下次機會

注: 我只睇大浪, 唔炒小浪, 所以同你策略上可能有分別
果然係大師兄,趨勢位破左確認先追未遲,雖然食少左

回復 626# CB900 的帖子

Thanks for your information. C Hing

中金表示中國公司第二季是違約高危期。

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-3-20 13:39 發表

已破位, 咩支持都假, 我只見阻力位
收到, 內銀吾掂, 港股都無運行, 會否下穿 20000?

引用:
原帖由 ourstation 於 2014-3-20 13:29 發表

可能表示中國借貸有機會爆煲, 影響都幾嚴重
如果主席要冼太平地,唔係野少!

發新話題