發新話題

MAY 12 期指,期權

引用:
原帖由 kevin88 於 2012-5-15 10:40 發表
請問:月線圖和周線圖是+PC還是-PC?好似同時都出現,如向分辨?
Kevin兄你好!

週線圖是-PC, 而月線則是+PC

如週線圖見出關, 便要留意DCC的出現; 而由於月線仍是#2B3, +PC的力量或未能蓋過#2B3的力量
因此暫時看, 長線走勢向淡的力量仍會較大
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 562# OK~ 的帖子

多謝指点!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 jackson 於 2012-5-15 10:52 發表
同意 CHING 看法。。但会不会去到  13连吖???
13連的機會應該唔會啩,我想反彈番幾日,下星期再嚟過!

回復 564# ricksuen 的帖子

me too

回復 564# ricksuen 的帖子

歷史上只曾去到8連陰, 未見過9連陰, 而也曾出現8連跌, 甚少出現9連跌, 所以今日裂口低開, 有短期見底之味, 不過呢個短期, 唔知可以持續多少個小時......
再加上 lv II 圖大多出關, 估計可以休息一會吧

大時代+pc, 大大仙持槍, 但係宜家 大大時代 d兄弟都排晒隊, 唔知彈得幾多

Raise 100 points now.  Is it means another raise wave?

14:10國際財經法國首季GDP初值按季持平 符預期
14:08國際財經德國首季GDP按季升0.5% 按年升1.7%

引用:
原帖由 larryw 於 2012-5-15 11:53 發表
大時代+pc, 大大仙持槍, 但係宜家 大大時代 d兄弟都排晒隊, 唔知彈得幾多
引用:
原帖由 OK~ 於 2012-5-15 09:25 發表
大大仙似欲形成持槍反彈、大仙見+MPC配合

週線圖Bible仍然向下, 留意大大仙是再次出關還是金飯鋺繼續短線反彈

大大仙見金飯碗繼續反彈

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

thank you very much!

發新話題