發新話題

NOV 11 期指,期權

morning all c hing ....
198lc 今早  take profit......

回復 552# wai-wai 的帖子

直覺好準,多謝!

引用:
原帖由 lolocat 於 2011-11-4 09:11 發表
救救小師妹
點解我個大時代傻咗......2日????
所有線都痴埋哂.....點算好.......咩都睇唔到.......好慘!!
Lolocat姐你好!

閣下可在WQ32上, 先選擇接收數據不良的圖, 然後按WQ板面中上方, 一個叫"數據重傳"的Icon

如重傳後情況仍然一樣, 該圖可能已壞, 需將該刪剪掉
1.) 先將一個有相同技術指標而正常的圖儲存(e.g. 大大仙、大仙, etc.), 在WQ板面的左上方, 選擇一磁碟圖案的Icon叫"儲存視格", 將正常的圖儲存
2.) 在選擇了該壞了的圖後, 在上選擇一剪刀圖案的Icon叫"移除視格", 再在WQ板面左上方, 選擇一黃色資料夾圖案的Icon叫"載入視格", 再找出先前儲存附有相同技術指標的圖選取 & 開啟
3.) 將剛選取的圖, 時間設定回大時代的時間就可以
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 lolocat 於 2011-11-4 09:11 發表
救救小師妹
點解我個大時代傻咗......2日????
所有線都痴埋哂.....點算好.......咩都睇唔到.......好慘!!
早兩日我都係咁,在主圖right click,選擇圖表更新就得,如果唔得可以同樣試多幾次先得

引用:
原帖由 timmyfan 於 2011-11-4 09:19 發表

larry兄,對,日線TBM,可達21000左右。謝謝指點,我晚上回去看,白天公司看不到wq
Timmy 兄, 將回覆在實戰專區.. 請移玉步...

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-11-4 09:38 發表

Lolocat姐你好!

閣下可在WQ32上, 先選擇接收數據不良的圖, 然後按WQ板面中上方, 一個叫"數據重傳"的Icon

如重傳後情況仍然一樣, 該圖可能已壞, 需將該刪剪掉
1.) 先將一個有相同技術指標而正常的 ...
原來可以咁做,存起先,下次有咩唔得都有得搞,謝謝OK師兄

100 ma = 20215

last day high = 19516
10 ma = 19482
50 ma = 18869
20 ma = 18865

回復 552# wai-wai 的帖子

WaiWai HIng 真系勁

各位師兄.......今次全是好運,無技術分析的
純覺美股+標普鬼.........而標普&DJI亦到支持位置.
先博一博,故唔用期指buy倉而改用lc option......
(至於點解選198c....當然有計反彈水平&阻力位置)

all師兄常見本人在此留言....因我十分欣賞MT sir課程,
遺憾工作Time不定&不配合,尚未可報讀.....

發新話題