發新話題

MAR 12 期指,期權

引用:
原帖由 doriscc 於 2012-3-7 10:10 發表
rickso 兄....我唔係好明....可否解釋多黠......THX
因課程問題,可到同學會分享。

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-3-7 09:52 發表

微利, 先食

之後再從組整個組合
ourstation 兄, 點睇 3-4月市況? 是否可以看淡一些?
另請問 3 月開倉價大約是多少? 謝謝!!!

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-3-6 16:56 發表

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4524&extra=&authorid=5&page=4

大大仙見#2X3、+#1PC, 大仙現行#2D3, 有機會形成#2GP

**** 本內容被作者隱藏 *****
Thank you OK hing

引用:
原帖由 bb2682 於 2012-3-7 10:22 發表

ourstation 兄, 點睇 3-4月市況? 是否可以看淡一些? 謝謝!!!
其實自 2 月開始看有大調整 (有急跌), 不過 2 月行單邊升到 2 月29 日, 因日圖GP未行完, 好在決策上斬得快, 之前組合只虧10點, 臨月尾到 217 時再開 sc 反勝

3 月頭都係用 sc 組合再加 lc + lp 組合, 而家都非常安全, 但 lc + lp 今日平左先

之後我既看法仍然係大跌小回, 因看見日圖係一個 bearish pattern 既 d 點, 蝴蝶形態, 剛剛行左第一段 (此不在課程範圍, 所以沒有在這裡發言)
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2012-3-7 10:41 發表

其實自 2 月開始看有大調整 (有急跌), 不過 2 月行單邊升到 2 月29 日, 因日圖GP未行完, 好在決策上斬得快, 之前組合只虧10點, 臨月尾到 217 時再開 sc 反勝

3 月頭都係用 sc 組合再加 lc + lp 組合, 而家都非常 ...
謝謝分享, 我在 2月也有輕微損手.
請問 3-4月下跌目標約多少? 我見應可回落至 19300 左右.

引用:
原帖由 bb2682 於 2012-3-7 10:59 發表

謝謝分享, 我在 2月也有輕微損手.
請問 3-4月下跌目標約多少? 我見應可回落至 19300 左右.
要看第一段行到幾多, 但肯定可到 20000 樓下

3 月開倉價計算大約係 214xx 左右

Good morning

照睇 km88 俾既牛熊證數據睇, 而家都無引因再快速向下殺, 有d時間可再看清市況

今日幾和味,E+ 領略到做期權D好處!

引用:
原帖由 KM88 於 2012-3-7 09:55 發表
last day low = 20685
bollinger bottom = 20606

0.382 = 20245
go back to the bollinger bottom one time

發新話題