發新話題

AUG 15 期指 期權

Thanks c hing

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-17 12:04 發表
恭喜六位數增長
都係金水師兄提點,信心多一點,數量才多一點!
自己計信心無咁大~還要多做功課,太懶.....

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2015-8-17 07:31 發表

大圖#2#3 咀埋,無你睇咁灰,有機會出關開新升浪,當然亦有機會吻別大插水。

另外,香討那邊出佐:
索羅斯狂掃香港ETF
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24999028&highlight=%AF%C1%C3%B9%B4%B5

今次不同 ...
暫時未有確定性嘅推測,我要視乎呢組浪去到邊度先反彈再加上訊號是否配合,至於市塲訊息呢類雜音從來唔會考慮,如果要思考就應該雙向,例如索羅斯狂掃香港ETF,背後會唔會大手做淡期指?
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-17 13:30 發表
暫時未有確定性嘅推測,我要視乎呢組浪去到邊度先反彈再加上訊號是否配合,至於市塲訊息呢類雜音從來唔會考慮,如果要思考就應該雙向,例如索羅斯狂掃香港ETF,背後會唔會大手做淡期指? ...
沒錯上堂後,小弟也認為市場消息是輔助升勢或跌勢,訊號永遠都先行!
小心市場訊息到耳,多也中伏!好像今次假期多也阿爺乜乜乜,開市抽高一點,抽落......訊息

回復 524# ~family~ 的帖子

其實我好怕好似上次咁比人話我成日教訓人,但所有分享都係自己經歷過嘅事,最近嘅上個月呀爺打鑼打鼓救市,背後動作係乜?所以我哋玩技術分析攞嘅,市塲訊息最好當乜都聽唔到。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 525# goldwater 的帖子

如果咁朝唔食宜家打和了..... 真係...

回復 526# mon128888 的帖子

師兄爭幾十點都宿到無命~
此終即月,夠飽閃人~

呢啲只可以當點心調劑吓生活,大浪仍要等。

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-17 13:50 發表
其實我好怕好似上次咁比人話我成日教訓人,但所有分享都係自己經歷過嘅事,最近嘅上個月呀爺打鑼打鼓救市,背後動作係乜?所以我哋玩技術分析攞嘅,市塲訊息最好當乜都聽唔到。 ...
事不關己,不需勞心!勞心者,啱聽的多謝提點,不順耳的解為多事!
我會選擇多謝勞心者!交流就係咁啦,啱不啱聽自已消化判斷,人家可看不到,但此終回覆

回復 525# goldwater 的帖子

聽聞, 只有2成人會係市場搵到錢, 2成人之中只有3% 致富,
所以主流意見用來睇下人地在想咩好了,
訊息對我來講係技術既noise, 唔可以無左佢, 但唔可以用佢來主要指標,
我地用地技術方法張佢平滑化, 減少誤點就夠了

發新話題