發新話題

JUL 10 期指,期權

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-7-13 11:36 發表
日線圖睇係亞叔 favor
可能試埋衫角頂

引用:
原帖由 paaq 於 2010-7-13 11:51 發表

可能試埋衫角頂
唔破近期高位 20550 都成立
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 ourstation 於 2010-7-13 11:36 發表
日線圖睇係亞叔 favor
尋日期指20550亦係Mr. Gann阻力, 但睇嚟係PL, 如果再升破20550, 可能要上到20880-20900水平..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

嚴守止蝕, 止蝕位 20550
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 hftsang 於 2010-7-13 12:15 發表

Terry, 你個倉位...諗住點?
再睇多今日會唔會跌..... 如果跌唔落.. 就要走人....... 大陸跌成.. 1.X %... HSI.. 唔多跟... 希望下午會跟一跟上証.....

但我睇... 今日點都要平曬佢.. 因為時間值... 都LOSE 死我啦... 除非美股今晚大跌...... 一陣睇下杜期表現先.....

引用:
原帖由 hftsang 於 2010-7-13 12:15 發表

Terry, 你個倉位...諗住點?
請教如果係你會點救

邊一邊呢....

引用:
原帖由 hftsang 於 2010-7-13 12:34 發表

Sorry to hear that.  之前講個, 個市無咁快回, A股跌1.8%, 香港都唔跌.  知道嗎, 昨天HHF net O/I又大升了4.53%, 預料個市可以有機再超買一點先落, 所以短線逆勢long option贏面好細.  像我所講, 你未守得雲開就 ...
我知道.... 這些LP... 係之前做嫁..... 所以我今日.. 都要決定平倉問題.....

都係玩返DAY TRADE期指.. 比較好少少......

引用:
原帖由 星河國際 於 2010-7-13 12:23 發表

lp 182 @ 31 X 3 (前幾日做)
lp 194 @  84 X 1 (今日做)

請教如果係你會點救
sp 198 @ 101 X 2 (more aggressive)
or sp 190 @ 23 x 8 (more safty but need more margin)

發新話題