發新話題

FEB 期指 期權

即日等位沽, 玩dt

回復 521# cowbearcar 的帖子

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-12 11:31 發表
RSI ,MACD 保通..................,有時會好準,但好多時亦是陷阱,參考就算,否則輸清光!
所以要提升自己再學野,舊野當知道就算。
值博率的問題,即如你說要岩時間才入場。

睇目前走勢,應該唔難玩,只要有耐性,推得差多後應該插得急,可能216~218的位會稍破,但真要時間,睇吓223還是226,如果後數,有近千點袋。

一朝成交超過四百億,有留意開嘅呢排成交開始大,呢啲訊係乜?珍姑還是質低掃,自己諗啦!

引用:
原帖由 cowbearcar 於 2014-2-12 11:04 發表

平時 sp-trader 用開的指標:
小時圖有 macd, KDJ, RSI, William

自己都幾鍾意 KDJ,個頭向上向下較明顯……
不過都算濟後!

個人來講特別鍾意將 RSI 和 William 放埋一齊。
交叉交替就代表逆向。
不過d裂口陰死,指標變佐誤導。

至於回吐,由211xx起步,
以黃金比律,落返218、217、21550左右……
下午才會見高位了!

HSI 比個裂口頂住,如果因為呢個理由而回,可能是反覆,調整幅度未必太深。

島形頭肩底就係咁形成!有冇趣?

有咗圖表真係方便好多,唔駛咁長氣,諗起又要多謝alancs1226兄分享

???

引用:
原帖由 goldwater 於 2014-2-12 14:23 發表
HSI 比個裂口頂住,如果因為呢個理由而回,可能是反覆,調整幅度未必太深。
http://holland.pk/20GG

島形頭肩底就係咁形成!有冇趣?
ching,

214到有個列口... 會回補 ma...

回復 523# butterflyjoan 的帖子

之前唔補,現在難補,補就麻煩,視為突破性裂口,可以唔補(書係咁講,唔知係唔係)

發新話題