發新話題

FEB 12 期指,期權

Good Afternoon.Thank You!

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-2-3 15:10 發表
BTW, 1211今日高見25.1元回落
1211再破25元關口, 高見26.3元回落, 由1月9日低位至今, 已升近10元
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

回復 503# OK~ 的帖子

thank u c-hing

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-2-3 16:34 發表
http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4456

1919這隻後起似乎亦蠢蠢欲動, 今日見較大成交上行至4.92元
1919今日高見5.36元回落, 現形成十字, 且看能否見大成交上破5.5-5.6元水平

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-2-7 14:50 發表
ching, 每日期權金都會變化, 那每日計算之區間咪會因時間值下跌而收窄 ?!
唔須要每日計, 用3個時段就 okay, 一個月計 3 次

其他師兄如果係短炒就唔好用呢個, 實死的, 用 bible 好了
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

THX................

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-2-1 14:17 發表

http://www.option-king.net/bbs/viewthread.php?tid=4456&extra=page%3D1

今日2866的抽升, 當真被Goldwater兄相中
2866由1月31日低位1.68元抽升至今日高見2.34元, 短短一個多星期已有70%利潤

引用:
原帖由 OK~ 於 2012-2-7 15:11 發表

1211再破25元關口, 高見26.3元回落, 由1月9日低位至今, 已升近10元  
唔回無位八入

回復 503# OK~ 的帖子

thanks a lot

引用:
原帖由 edwardwcf21 於 2012-2-7 14:50 發表
ching, 每日期權金都會變化, 那每日計算之區間咪會因時間值下跌而收窄 ?!
係! 我就係想知收窄後既變化
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

發新話題