發新話題

AUG 11 期指,期權

回復 483# OK~ 的帖子

thx ok c-hing

大家分析下個 setup 先
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 dennislee 於 2011-8-5 11:23 發表
請問OK hing如何得知大朋友是SC及LP??
請指教
如何得知大朋友是SC & LP, 會在實戰班研究, 請稍移玉步至實戰班專區
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

睇日線圖, 都已經穿曬近期既底, 要睇就係 2010.08.31個底係 20236, 見到 2010.09.01 同 2010.09.02 有個上升裂口, 敢點呢? 會唔會最少都要完成番個裂口呢?

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-8-5 11:40 發表
睇日線圖, 都已經穿曬近期既底, 要睇就係 2010.08.31個底係 20236, 見到 2010.09.01 同 2010.09.02 有個上升裂口, 敢點呢? 會唔會最少都要完成番個裂口呢?
補完再趺

引用:
原帖由 ourstation 於 2011-8-5 11:05 發表
當見到個市跌幾佰點既時候, 又係制定下一套 trading system 既時候, 做完就等個 setup 完成并確定, 才入市
呢期玩新game, 見日日開大裂口跟住橫行,只要早起身,睇住高IV做人,都搵到食
(刺激度當然無過夜d咁high )

引用:
原帖由 OK~ 於 2011-8-5 11:05 發表

是的, 免費講座是逢星期三舉行; 而今次MT Sir的預測目標20700水平, 是以實戰班技術量度出來
8月中實戰班開授, 各位已完成核心課程的同學均可報讀, 一同學習MT Sir如何找出宇宙的力量  ...
請問點樣可以參加免費講座?

引用:
原帖由 smun 於 2011-8-5 11:43 發表

補完再趺
跌完幾佰點, d 指標實係全部向下, 睇補裂口安全d, 博反彈就唔係呢個時候, 短線 day trade 另計

引用:
原帖由 msexchsrv 於 2011-8-5 11:56 發表

請問點樣可以參加免費講座?
可網上報名, 或連絡葉小姐, 詳情請瀏覽以下連結
http://www.option-king.net/schedule_special.php
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

再睇今日跌到出左 bb, 呢個反而係好少少用來做 setup 喎, 通常跌到出左bb會點呢? iv 阪又咁高?

發新話題