發新話題

AUG 15 期指 期權

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-14 12:00 發表
番到嚟個市都係咁上下,暫時如估計範圍一樣,如果繼續發展,下午見高位LP,搏佢下週初見23000,嚟一次〝拿〞埋就爆!

講番中國經濟,而家所有政策都係自掘墳墓,保持經濟增長全部靠內需,各種基建項目有如燒銀紙死路一條。 ...
按照股災年份...多數17年?

成交創大时代後新低

脷伸:今日食白果,吉倉過週末
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

引用:
原帖由 smun 於 2015-8-14 15:10 發表

按照股災年份...多數17年?
香港歷史咁多年嚟都係見七死,有個可能係呢組浪插夠後向上爆到2017就最理想。
免責聲明:以上內容只是個人意見,並不構成要約、招攬或誘使他人進行任何交易,如因討論內容造成損失,一概與本人無關。

回復 1# OK~ 的帖子

Thank you C-hing!

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-14 16:15 發表
香港歷史咁多年嚟都係見七死,有個可能係呢組浪插夠後向上爆到2017就最理想。
Good point

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-14 16:11 發表
脷伸:今日食白果,吉倉過週末
今日我早上十點決定休戰一天!
出佐去食品節好好獎勵自己。
縮iv長倉無運行,期指到下午兩三點都係得三萬張成交。
水靜河飛,邊個入黎就邊個做點心,咁唔企番出去點搞呀?

不過,我都大出血,食品展狂食狂買野!

入場費: 40
台灣肉燥 + 溫泉蛋半隻 + 2隻鮑魚 + 米線:70
五粒帆立貝:20x2 (食佐兩杯)
大大杯魚蛋過廿粒:20
2隻鮑魚連配餸一份:30
朱古力紅酒2支:270
試酒冰酒:20
試酒汽酒兩份:10
人參王茶兩包 退盒:155
韓國米酒原價十八蚊:5
metoo apps 鮑魚一罐 原價168:優惠價 1+1(本來畀1蚊,另一位竟然無一蚊,算!出埋妳果份)

特別一提係 朱古力紅酒,不是價錢問題,是多效果品嘗!
第一啖飲到朱古力
第二啖飲到紅酒
第三啖飲到mix效力
飲水用少少滾水洗杯,出埋純牛奶效果。
呢隻朱古力紅酒不能飲多過20ml,會好溜,飲少少慢慢品嘗。

回復 487# cowbearcar 的帖子

朱古力紅酒未飲過,但十幾年前去南非旅行時就飲過咖啡酒,就好似牛奶咖啡溝咗啲酒落去,如果食過酒心朱古力嘅都唔會覺得持別,至於朱古力紅酒......

酒心朱古力 通常用烈酒,酒味太重蓋過朱古力!
但依家係朱古力味與紅酒味相若,
加碎冰後味道互相爭主導

呢個只係追求一種産品多種享受

反正有得免費試,試完先講

引用:
原帖由 goldwater 於 2015-8-15 07:54 發表
朱古力紅酒未飲過,但十幾年前去南非旅行時就飲過咖啡酒,就好似牛奶咖啡溝咗啲酒落去,如果食過酒心朱古力嘅都唔會覺得持別,至於朱古力紅酒...... ...
barley ?  

發新話題