發新話題

DEC 09 期指,期權

rebound target 22200-250

今日會否shooting star?

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-8 10:32 發表
MOC#2D3配合大仙#1CL merge拗上, 有機會彈大力啲
Ok! brother,

引用:
原帖由 TrendRider 於 2009-12-8 10:56 發表

嘩, 而家12月啦, 好心急...
同阿Sir果的雖然係由淺入深,但都好精華下, 其實上堂前你看下一些Technical Analysis既書都有用, 例如先知道下什麼是rsi, sti, macd, ma, 0.618/1.618, 波浪理論之類囉...
阿Sir既Wave Phrasing Theory 係好正既

不過, 經常提一樣野, 如果你未曾做過期權或期指, 開始半年我建議小小地玩下, 吾好同市場玩身家, 有技術都可以輸架, 要累積多些經驗...
大圖同細圖要同步、理論同實戰都要同步, 做買賣先可以事半功倍
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 floydhk 於 2009-12-8 11:07 發表
rebound target 22200-250
floydhk hing中...22216

引用:
原帖由 lofu 於 8-12-2009 10:27 AM 發表
Short Put 220 x 2 oi 594
ci 559+560
小心分析, 明白凶險, 謹慎出"激", 嚴止賺蝕, 祝君好運, 秒秒平安!

引用:
原帖由 floydhk 於 2009-12-8 11:12 發表
今日會否shooting star?
有機, 大trendFloyd兄點睇

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-8 10:32 發表
MOC#2D3配合大仙#1CL merge拗上, 有機會彈大力啲
OK! brother,

You are wonderful! After your post, the index rose from 22100 to 22216. More than 100pts, Great!

引用:
原帖由 OK喎~ 於 2009-12-8 11:19 發表

有機, 大trendFloyd兄點睇
今日收番高少少有機行番up trend

引用:
原帖由 風雲 於 2009-12-8 11:21 發表

OK! brother,

You are wonderful! After your post, the index rose from 22100 to 22216. More than 100pts, Great!
由於大細圖MA未能同步, 所以都只能夠反覆向上而唔係急彈...
呢啲係Bible & GP嘅功勞, 小弟唔敢居功, thanks MT Sir again

發新話題