發新話題

JAN 期指 期權

唔使睇TING日啦!

引用:
原帖由 rickso 於 2013-1-23 11:43 發表
唔使睇TING日啦!
目標呢?

蝴蝶最愛反覆市,二月和三月倉暫帳面全賺,sir的心血結晶真是勁!

引用:
原帖由 fatpat 於 2013-1-23 10:50 發表

i.e if think chance for up/flat greater than down, but might retreat to 232, then (using this morning data)

LP234 X 1 @63
SP232 x 2 @35

P.S. need more margin
For margin estimation
Long Future + SC ~ 1 short future
LP + SP x 2           ~ 1 short future

so might SC x 2 the second last days to boost profit

引用:
原帖由 rickso 於 2013-1-23 11:31 發表
小弟用大仙既天羅地網睇,TING日將會有唔錯既急跌,唔知啱唔啱LEI?
  bingo Ching

大戶在升市中沽跟貨?
但成交太少 ...
[IMG]http://www.etnet.com.hk/www/tc/common/chart_oneminute.php?type=detail&code=HS1[/IMG]

引用:
原帖由 rickso 於 2013-1-23 11:31 發表
小弟用大仙既天羅地網睇,TING日將會有唔錯既急跌,唔知啱唔啱LEI?
其實大大仙出左gp-f,不過兄弟拓住,所以沒理,用左雙飛蝴蝶小波幅唔理!

引用:
原帖由 CB900 於 2013-1-23 11:55 發表
蝴蝶最愛反覆市,二月和三月倉暫帳面全賺,sir的心血結晶真是勁!
所以LEI,做期權要有方法,真系多謝MT SIR。

小弟一月二月同埋三月倉全部都賺,重想開埋六月倉,不過小弟D資金有限,只有望錢輕嘆LU!

引用:
原帖由 CB900 於 2013-1-23 11:51 發表
目標呢?
因為大富系gp喎!所以小弟睇個市會落番去23200左近結算,唔知啱唔啱lei,CHING?

今早高位23720,低位23520有二百點的波幅已是近日小見,但恆指得170點。

發新話題