發新話題

JAN 期指 期權

引用:
原帖由 ourstation 於 2013-1-22 21:11 發表

目前呢隻紙鳶都放咗半年有多啦, 仲想要放高d? 要放既, 都要有 d 誠意俾來睇睇先啦
我講既係等緊第二隻紙鳶, 呢隻如果想好似第一隻紙鳶放咁高, 要等三叔, 三叔唔出, 都仲係第一隻紙鳶, 高極有限 ...
Thanks! ching.  

玩低水,又不跟亞爺升,兇險!

引用:
原帖由 CB900 於 2013-1-22 22:42 發表

其實用 MT sir 所教的方法買指數股,勝率是非常高,請參考股票專區!而衍生工具有雙飛蝴蝶又是非常高的勝率!
看來妳尚未了解課程知識,上完課包你有賺啦!小財不出,大財不入。 ...
小弟資金有限,上個月開咗套細期權倉,E+賺緊。

引用:
原帖由 KM88 於 2013-1-23 09:54 發表
玩低水,又不跟亞爺升,兇險!
亞爺太陽週期出咗#2X沽貨訊號,E位Ching話亞爺升?

Good morning

引用:
原帖由 goldwater 於 2013-1-22 12:17 發表

以 jinpa ching 的理解,「市場寬度」與頂底共振是有關的嗎?請多賜教。
昨天手痕,利用期指與期權的特性再深入研究,在23600 long 一張期指,再short 236C 190點,今天中午期指報23651升51點,
236C 報194升4點,暫時賺47點,無論大 ...
Yes usually I will use a ratio put to move the breakeven further down,
e.g LP234 x 1 + SP232/230x??

引用:
原帖由 fatpat 於 2013-1-23 10:37 發表

Yes usually I will use a ratio put to move the breakeven further down,
e.g LP234 x 1 + SP232/230x??
i.e if think chance for up/flat greater than down, but might retreat to 232, then (using this morning data)

LP234 X 1 @63
SP232 x 2 @35

P.S. need more margin

真系神奇,今日時間值開始縮得快喎,小弟個倉既資產淨值一跌咁升。

小弟用大仙既天羅地網睇,TING日將會有唔錯既急跌,唔知啱唔啱LEI?

引用:
原帖由 rickso 於 2013-1-23 11:31 發表
小弟用大仙既天羅地網睇,TING日將會有唔錯既急跌,唔知啱唔啱LEI?
邊幅圖,師兄

發新話題