發新話題

MAR 11 期指,期權

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-3-3 18:07 發表
Daily 圖收左個墓碑
咁明天
Wai兄,
"Daily 圖收左個墓碑"
可唔可以話我知係乜嘢意思?

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-3-3 18:49 發表

Wai兄,
"Daily 圖收左個墓碑"
可唔可以話我知係乜嘢意思?
垂死十字(墓碑)是屬另一種十字圖形態,圖形顯示當日開市價與收市價相同/接近,並處於或接近全日最低範圍,圖形有著長長手部,腳部短少甚至沒有腳部。墓碑圖形顯示價位以全日低位開出後上升,但未能在高位企穩,及被沽回開市價水平收市,反映了高位沉重沽售壓力。而手部越長,向淡味道更濃厚。另外,若墓碑在上升趨勢頂部出現,圖形的可靠性亦增加。

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-3-3 16:46 發表

我只想要loveiso5,得唔得呀!hehehe

各位米諗錯,係想loveiso5潤教煲湯水ja....
WAI HING,
教你煲一個簡單清潤湯水 : 玉竹 / 蜜棗 /  瘦肉湯( 乾咳無痰飲左真係5 咳, 病就 5 好飲湯水)
今晚同朋友去左富臨食飯, 叫左個 "花膠海星椰子湯", 幾好味, 下次試下煲先

恒指最低報23097點, 升48點, 最高報23329點, 升280點, 波幅232點, 收報23122點, 升74點, 成交744億元. 三月期指高低波幅22991及23288點, 波幅297點, 收報22998點, 升58點, 成交78934張, 低水124點, 三月國指期貨高低波幅12579及12799點, 波幅220點, 收12663點, 升182點, 成交50394點, 高水5點.

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-3-3 17:10 發表
我要向大家宣告!!!
我唔准我自己炒期指!
只准做期權!
您地聽到未!!!!
禁住我,踩住我d手指!食左我隻mouse!向我部電腦淋水啦!!!!
期權比期指易賺好多!!!!(Wai兄唔準回覆!)回覆都只可以話"係"!!! ...
絕對讚成, 5 好炒期指, 大戶要左手按住右手   ....係.....係.....係..5 ..好炒期

引用:
原帖由 loveiso5 於 2011-3-3 23:11 發表

WAI HING,
教你煲一個簡單清潤湯水 : 玉竹 / 蜜棗 /  瘦肉湯( 乾咳無痰飲左真係5 咳, 病就 5 好飲湯水)
今晚同朋友去左富臨食飯, 叫左個 "花膠海星椰子湯", 幾好味, 下次試下煲先

恒指最低報23097點, 升48點, 最高 ...
感激,感激......
Thanks /GN.....
.

引用:
原帖由 wai-wai 於 2011-3-3 19:02 發表

垂死十字(墓碑)是屬另一種十字圖形態,圖形顯示當日開市價與收市價相同/接近,並處於或接近全日最低範圍,圖形有著長長手部,腳部短少甚至沒有腳部。墓碑圖形顯示價位以全日低位開出後上升,但未能在高位企穩,及被沽回開市價 ...
講到好似LORD OF RING的角色介紹咁.........帶點陰..............................................燭............................氣氛
不過道指剛高開百幾點,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
CHOK到暈....................入墓碑_______________________________________________________

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-3-3 17:10 發表
我要向大家宣告!!!
我唔准我自己炒期指!
只准做期權!
您地聽到未!!!!
禁住我,踩住我d手指!食左我隻mouse!向我部電腦淋水啦!!!!
期權比期指易賺好多!!!!(Wai兄唔準回覆!)回覆都只可以話"係"!!! ...
係!係!係!呢帖我唔係回覆,係奇怪點解唔係用水淋你,(熄誘惑之腦)
淋濕部腦壞左點睇市?..... (說笑.唔好嬲呀! )

Good night....

大戶兄,今天晚上上課,有何新看法?

收 垂死十字(墓碑) 仲要低水百幾點....
正常黎講都係明天勢必做淡.  或者 有春江鴨早收到料早沽早平倉...

唔沽都冇可能LONG , 正常都坐定定睇好戲~

但係今外圍高開... NOW DOW +160..

今做淡的大戶真的落錯單?
咁大皮,做個垂死十字俾你睇?

不可能吧...?  

MACD 已經2個底...

殺人放火金腰帶 修橋補路冇屍骸!!!

引用:
原帖由 我要做大戶 於 2011-3-3 23:35 發表

講到好似LORD OF RING的角色介紹咁.........帶點陰..............................................燭............................氣氛
不過道指剛高開百幾點,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ...
純以燭身名稱作解釋....希望唔會影響到各位C hing

發新話題