發新話題

JUL 10 期指,期權

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-7-9 14:53 發表

做左乜野位? 可否賜教?
做194
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-7-9 15:21 發表

至少見細仙紙五..
子午擦邊球 , 未分勝負.

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-7-9 15:35 發表

子午擦邊球 , 未分勝負.
加上大仙見#2X3後, 仲未見DCC, 所以小弟未有put佢嘅意欲..
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

引用:
原帖由 ken2003 於 2010-7-9 15:32 發表
short @20397
似乎Ken兄又要Bingo
別人貪婪時我恐慌,別人恐慌時我貪婪

歐元今日高位在1.2722, 此位置在大圖剛好是碰到由1.5139劃下來之阻力線,
中圖已#2D3, #1GP, 所以如果1.2722是阻力的話, 估計要回調至1.24才可企定,
當然穿左另計

我都係找些配合下跌既資料, 當然LP是有很大風險
2014年目標順從宇宙力量, 助人為樂

引用:
原帖由 OK~ 於 2010-7-9 15:44 發表

似乎Ken兄又要Bingo
還得ok兄提點.

其實小時、半小時及十五分期指圖均見超買;大仙又見前下交叉,可見弱勢在形成中,20435似乎是回調前的高位,唯#2X3於水平線之上。

LP不安全,19-20%IV看似吸引,但星期一未必有足夠下跌彌補兩日時間值的損耗。

SC可以考慮。
市場運動,如一切世間現象,
總有其相,必有其數,故必有其法。
有法,則有術。

今日成交額只係大少少
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

引用:
原帖由 TrendRider 於 2010-7-9 15:33 發表

做194
C HING.... 我同你一樣.. 做左... LONG PUT.....

182 @ 31 X 3 (前幾日做)
194 @  84 X 1 (今日做)

希望下星期要跌市........ 如果唔係.. 死得好慘.......

引用:
原帖由 terry 於 2010-7-9 16:12 發表

C HING.... 我同你一樣.. 做左... LONG PUT.....

182 @ 31 X 3 (前幾日做)
194 @  84 X 1 (今日做)

希望下星期要跌市........ 如果唔係.. 死得好慘.......
ching, 唔好做咁多單邊, 要做d hedge好d喎
壓力是從注碼來的,限制同分散注碼,都有減壓效果

發新話題